Obavljeni intervjui za novog suca Ustavnog suda BiH, Zastupnički dom Parlamenta FBiH odlučuje

Jučer je Radna skupina za izbor i imenovanje Zastupničkog doma FBiH intervjuirala kandidate za novog suca Ustavnog suda BiH iz kvote federalnih sudaca.

Nakon obavljenih intervjua, potrebno je da Odbor za izbor i imenovanja federalnog parlamenta odluči o listi koja će onda biti dostavljena Zastupničkom domu FBiH na odlučivanje, prenosi Klix.

Budući da novi saziv parlamenta nije mogao poništiti natječaj, radna skupina u novom sazivu mogla je samo nastaviti s procedurom, pa je stoga danas s kandidatima i obavljen intervju.

Za suca Ustavnog suda BiH iz Federacije ranije su se prijavili Boris Barun, Danica Šain, Sanela Butigan-Gorušanović, Ivo Rozić, Zvonko Mijan, Ivan Miličević, Marin Vukoja, Monika Mijić, Zdravko Lučić, Bariša Čolak, Mario Širić, Željka Marković Sekulić, Mirko Miličević i Mile Lasić.

Poslovnik rada Odbora za izbor i imenovanja definira da odbor utvrđuje prijedloge kandidata za izbor i imenovanja.

To znači da bismo uskoro konačno mogli dobiti novog suca Ustavnog suda BiH iz kvote federalnih sudaca nakon što je proces trajao veći dio prošle godine.

Proceduru je provodila posebna Radna skupina koja se sastoji od pet članova, zastupnika Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i dva člana iz reda sudaca iz Udruge sudaca BiH.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?