BiH i Izrael jačaju suradnju, Mostarski sajam prilika za bolju prezentaciju izraelskih tvrtki

– Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je u nastupnu posjetu novoimenovanu veleposlanicu Države Izrael za sa sjedištem u Tirani, Galit Peleg, a tijekom susreta je istaknuto da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Države Izrael dobri i prijateljski te da postoji obostrani interes za jačanje političkog dijaloga s ciljem dodatnog doprinosa razvoju svestrane suradnje dvije države, priopćeno je iz MVP BiH.

Brkić je izrazio zahvalnost što je Izrael službeni partner Mostarskog sajma 2023. godine, koji za cilj ima povezivanje gospodarstvenika iz različitih oblasti, i to predstavlja vidljiv korak u jačanju odnosa dviju zemalja. Predstojeći sajam je ocijenio mjestom regionalnog okupljanja, dobrom platformom za susrete, kako na političkom tako i na ekonomskom nivou, te je u tom smislu izrazio očekivanje prisustva visokog izaslanstva iz Izraela.

Veleposlanica Peleg je istaknula kako je sudjelovanje Izraela kao zemlje partnera na Mostarskom sajmu dobra prilika za predstavljanje izraelskih kompanija, ali i za razvoj dubljih ekonomskih veza.

U priopćenju se navodi da su tijekom sastanka sugovornici se usuglasili da se bilateralne konzultacije dvaju ministarstava vanjskih poslova, koje su se trebale održati u ožujku 2022. godine u Jeruzalemu , na razini zamjenika ministara, održe čim se dvije strane dogovore o datumu održavanja istih.

Obostrano je iskazana spremnost za razmjenu posjeta na visokom i najvišem nivou, te istaknut interes za daljnji razvoj suradnje na multilateralnom planu.

Sugovornici su tijekom susreta razmijenili informacije i mišljenja i o drugim aktualnim temama u dvjema državama.

Zamjenik Brkić je zaželio veleposlanici Peleg uspješnu diplomatsku misiju u Bosni i Hercegovini, navodi se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?