Četvrto zlato za J. T. Boea, Crnković 75.

Nevjerojatni norveški biatlonac Johannes Thingnes Boe u utorak je osvojio i svoje treće pojedinačno, a ukupno četvrto zlatno odličje na Svjetskom prvenstvu u njemačkom Oberhofu, gdje je slavio u individualnoj disciplini, piše hrt.hr.

Jedini hrvatski predstavnik u ovoj utrci bio je Krešimir Crnković. Nažalost, nadu u dobar plasman odnijelo mu je prvo gađanje u stojećem stavu, na kojem je imao tri promašaja. Utrku je završio s pet promašenih meta i sa zaostatkom od devet minuta i 31.3 sekundi, što mu je donijelo 75. mjesto u konkurenciji 104 biatlonca koji su našli na startu.   

Vrlo zahtjevno natjecanje na dionici od 20 km, u kojem svaki promašaj donosi minutu dodatka na ukupno vrijeme, Johannes Thingnes Boe nije odradio savršeno, jer je imao dva promašaja, ali je bio toliko nadmoćan u trkačkom dijelu da se njegovom pobjedničkom vremenu od 49 minuta i 57.5 sekundi nitko nije uspio približiti na manje od jedne minute.

Svjetski doprvak Sturla Holm Laegreid, koji je promašio posljednju metu, došao je na cilj s minutom i 10.7 sekundi zaostatka za pobjednikom, a Šveđanin Sebastian Samuelsson koji je osvojio brončano odličje, za Laegreidom je zastao za samo četiri desetinke sekunde.

J. T. Boe u Oberhofu još ne zna za poraz. Uvjerljivo je slavio u sprintu, a potom i u dohvatnoj utrci, a sudjelovao je i u osvajanju zlatne medalje u mješovitoj štafeti.

U svojoj kolekciji sada ima 14 odličja u pojedinačnim disciplinama sa svjetskih prvenstava (sedam zlatnih, šest srebrnih, jedno brončano) te još toliko u štafetnim natjecanjima (osam zlatnih, tri srebrna, dva brončana).

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?