Inspirativna predstava Hrvata: Pecotić (33) prvi put pobijedio na ATP Touru

Hrvatski tenisač Matija Pecotić (ATP – 784.) plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Delray Beachu nakon što je pobijedio Amerikanca Jacka Socka (ATP – 143.) 4:6, 6:2, 6:2 nakon dva sata i 11 minuta igre. 

Ovo je prvi nastup u glavnom ždrijebu ATP turnira u karijeri za Pecotića u 33. godini, a do njega je došao preko kvalifikacija u koje je upao kao zamjena.

Pecotić ima stalan posao u financijama, direktor je u kompaniji koja upravlja portfeljem nekretnina i posluje na 20 tržišta u SAD-u i Kanadi, piše hrt.hr.

– Nisam očekivao da ću pobijediti, ali nisam došao ovdje s namjerom da izgubim, rekao je 33-godišnji tenisač koji je bio dio hrvatske ekipe na United Cupu u Australiji ranije ovog mjeseca.

– Sock je bivši Top 10 igrač s mnogo teniskog iskustva, bio bih arogantan kad bih rekao da sam došao s namjerom pobijediti. Nisam pao pod pritiskom i uspio sam pobijediti, dodao je Pecotić koji je završio meč s 10 asova i 30 izravnih poena.

U sljedećem kolu će igrati protiv Marcosa Girona koji je pobijedio Bena Sheltona 6:4, 6:4.

– Morao sam danas ranije otići s posla, rekao je Pecotić, a njegov šef je s tribina pratio meč.

– Morao sam poslati e-mail cijeloj ekipi. Šef me pustio, morat ću tražiti još jedan slobodan dan sutra, kazao je Pecotić.

Najbolji plasman ljevorukom hrvatskom tenisaču je 206. mjesto na ATP-ovoj ljestvici 2015. godine.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?