Koščak i Garibović najbolji sportaši Varaždina, nagrada i za Zlatka Dalića

Karatist Enes Garibović i atletičarka Jana Koščak najbolji su sportaši grada Varaždina za 2022. godinu, dok je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dobitnik priznanja za izniman doprinos promociji varaždinskog sporta u svijetu, piše hrt.hr.

Bio je to jubilarni 60. izbor najboljih sportaša koji je organizirala Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, a nagrade i priznanja uručeni su u ponedjeljak na svečanosti u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu. Enes Garibović najboljim je sportašem proglašen već osmi put.

– Kada to osvojite više puta, onda je to dokaz koliko vas cijene u gradu i koliko cijene vaš uspjeh. Kada se uzme u obzir da je Varaždin grad vrhunskih sportaša i sportskih ekipa koje donose Varaždinu i Hrvatskoj međunarodne uspjehe te biti proglašen najboljim pored takve konkurencije je zaista iznimna čast, rekao je Garibović.

– Mladoj atletičarki Jani Koščak ovo je prva nagrada za najbolju varaždinsku sportašicu.

Tu sam rođena, tu me ljudi najbolje poznaju i drago mi je da su mene odabrali. Jako je puno talentiranih sportašica i drago mi je da sam baš ja uspjela biti najbolja pored takve konkurencije izjavila je Koščak.

Najbolja muška ekipa za prošlu godinu je Nogometni klub Varaždin, dok je u ženskoj konkurenciji titula pripala Stolnoteniskom klubu Varaždin.

Priznanje za izniman doprinos promociji varaždinskog sporta u svijetu primio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić koji je zahvalio u ime svih laureata.

– Sport je najjači hrvatski brand i isplati se ulagati u djecu i mlade sportaše. Treba pronaći još više sredstava, kako bi sportaši imali što bolje uvjete, rekao je Dalić.

Još je jednom najavio da će kao svoj poklon Varaždinu i Varaždincima napraviti sve kako bi se jedna utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo odigrala u Varaždinu.

Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Zvonku Bezjaku za postignuta sportska dostignuća kroz 40 godina aktivnog sportskog djelovanja i promidžbu sporta Grada Varaždina.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?