Održana komemoracija za Ćiru Blaževića: “Ujedinio je cijelu Hrvatsku”

Završena je komemoracija za legendarnog izbornika Vatrenih Miroslava Ćiru Blaževića koju ste mogli pratiti na Četvrtom programu HTV-a i našem portalu te Facebook stranicama HRT Vijesti i HRT Sport, kao i na Drugom programu Hrvatskog radija, piše hrt.hr.

Legendarni Ćiro preminuo je 8. veljače u 88. godini nakon duge borbe s rakom, a na njegovoj komemoraciji emotivne govore održali su Marijan Kustić, Mirko Barišić, Zorislav Srebrić, Drago Ćosić, Emir Hadžihafizbegović, Marijan Vlak, Igor Štimac i sin Miroslav Blažević.

Završena je komemoracija velikim pljeskom u čast Ćiri Blaževiću

11:31

Svi su ustali na noge i odali počast legendarnom izborniku.

Blažević: Tata, bila je privilegija biti tvoj sin

11:27

– Ovdje smo da slavimo njegov život. Bio je prekrasan, ostvario je svoje snove. Ostvario je naše snove. Tata, meni je bila privilegija biti tvoj sin i uz tvoju karijeru biti uz tebe te upoznati sve ove divne ljude, i sve lijepo što si nam uspio dočarati i donijeti, rekao je sin Miroslav Blažević u govoru. 

Štimac: Osvojio me za deset sekundi

11:17

– Naš prvi susret, Španjolska ’94. Ćiro je imenovan za izbornika. Mene prati iščekivanje, kakav će biti taj susret. Dolazim u hotel u Valenciji i nalijećem na njega. On s toplim osmijehom kaže: “Dobro došao, sine”, a onda stisak ruke postaje jači te mi je rekao gotovo tepajući: “Ili ćeš biti moj pozitivan lider ili te neće biti!” Deset sekundi mu je trebao da me potpuno osvoji i da me ima u potpunosti, rekao je Igor Štimac koji je govorio u ime njegovih “Sinova” brončanih iz 1998.

Marijan Vlak: Teško je dočarati njegov značaj i ulogu

11:08

– Teško je u kratkoj formi dočarati njegov značaj i ulogu našeg nenadmašnog trenera, njegov utjecaj na razvoj generacija, kako u nogometnom, tako i u ljudskom smislu, rekao je legendarni Dinamov vratar Marijan Vlak.

Hadžihafizbegović: Ćiro = antika

10:59

– Kad bih samo jednu riječ mogao staviti uz riječ jednakosti uz Ćiru, stavio bih riječ – antika. Ćiro = antika. Riječ koja sadrži u sebi i aorist i prezent i futur. Kad govorimo o Ćiri, govorimo o njegovoj sjajnoj karijeri iz prošlosti, govorimo o njemu danas ovdje u Lisinskom. Kažu da ljudi umiru dva puta, jednom kad odu fizički, a drugi kad se prestane spominjati njegovo ime. Njegovo ime se neće prestati spominjati do Sudnjeg dana, rekao je glumac Emir Hadžihafizbegović.

Ćosić: Znao je biti goropadan, ali i dobrica

10:50

– Nikad nisam imao takav pritisak i nervozu te mi se ruke nisu tresle kao sad, rekao je, među ostalim, komentator Drago Ćosić.

– Znao je biti goropadan, ali i takva dobrica da ste se pitali je li to bio isti čovjek. Voljeni ne umiru nikad, oni žive u našim sjećanjima i mislima. 

Srebrić: Bio je ambasador Republike Hrvatske

10:28

– Bio je izuzetno nadaren i talentiran u području komunikacije, stvaranju odnosa i atmosfere i motivacije. Održao je na stotine govora, ne samo u području sporta već i u poslovnom svijetu. Bio je ambasador Republike Hrvatske, rekao je Zorislav Srebić, dugogodišnji glavni tajnik HNS-a. 

Barišić: Sve nas je oduševljavao karizmom

10:24

– Otišao je maestro koji je skladao nezaboravne simfonije. Sve nas je oduševljavao svojom karizmom. GNK Dinamo izražava duboku sućut obitelji i prijateljima nezaboravnog Miroslava Ćire Blaževića, rekao je predsjednik GNK Dinama Mirko Barišić.

Kustić: Ćiro je ujedinio Hrvatsku

10:17

– U svojem odlasku uspio je u onome što je radio cijeli život – ujedinio je Hrvatsku. Društveni značaj dva najveća njegova uspjeha veći je od samog sportskog. Ćiro je znao živjeti i volio je ljude, rekao je, između ostalog, u svojem govoru predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Državni vrh na komemoraciji

10:09

Na komemoraciji je i hrvatski državni vrh, premijer Andrej Plenković, predsjednik Zoran Milanović i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Počela je komemoracija

10:01

Počela je komemoracija pjesmom Nere Stipičević koja je izvela francusku šansonu.

Srebrić o Ćiri: Uvijek je znao pronaći rješenje

09:57

– Surađivali smo satima, danima, tjednima, mjesecima, godinama… Teško bi mi bilo izdvojiti razdoblje ili pojedine akcije, bilo ih je jako puno. On je uvijek znao pronaći rješenje, a sve je radio za dobrobit hrvatskog nogometa, rekao je Zorislav Srebrić, dugogodišnji glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza.

Uskoro početak komemoracije

09:51

Mnogobrojni sportski djelatnici dolaze na komemoraciju.

Trener Dinama Ante Čačić uoči komemoracije

09:40

– Teško je u dvije rečenice reći što je sve Ćiro značio za nogomet, ali i cjelokupnu hrvatsku javnost. Ostaje velika praznina, no i sjećanje na velikog čovjeka, rekao je trener Dinama Ante Čačić uoči komemoracije.

Zastave spuštene na pola koplja

09:06

Diljem zemlje zastave Republike Hrvatske na pola su koplja čime se obilježava Dan nacionalne sućuti u povodu smrti Miroslava Ćire Blaževića.

Posljednji ispraćaj Miroslava Ćire Blaževića bit će u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj. Lijes će biti izložen od 12 sati, a obred će početi u 14 sati.

Legendarni Ćiro preminuo je 8. veljače u 88. godini nakon duge borbe s rakom.

Njegovu iznimnu sportsku karijeru obilježila su dva rezultata – bronca s hrvatskom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. i osvajanje naslova prvaka bivše Jugoslavije s Dinamom 1982.

Vlada je na telefonskoj sjednici, održanoj u utorak, donijela Odluku o proglašenju 15. veljače 2023. Danom nacionalne sućuti u povodu smrti Miroslava Ćire Blaževića.

Dan nacionalne sućuti obilježit će se isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja, priopćeno je iz Vlade.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?