Sarjevo: Sudski policajac upucao muškarca kojeg je trebao voditi na služenje kazne

U pucnjavi koja se dogodila jutros u naselju Otes u sarajevskoj Općini Ilidža povrijeđena je jedna osoba, a kako su objavili iz Sudske policije FBiH, njihov službenik upotrijebio je vatreno oružje.

“Danas oko 8.30 sati na području općine Ilidža službenici Centra sudske policije u SŽ su postupali po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, broj 65 0 K 961772 22 IKS od 06.02.2023. godine kojom je naloženo lišenje slobode osuđenog B.S. sa adrese stanovanja, a koje je od ranije poznato pravosudnim i policijskim tijelima, radi izdržavanja kazne zatvora, kojom prilikom je od strane službenika Sudske policije u Federaciji BiH došlo do upotrebe vatrenog oružja”, objavili su iz Sudske policije u Federaciji BiH.

Dodaju da je o ovom događaju Sudska policija u Federaciji BiH odmah obavijestila nadležnu policijsku upravu i Županijsko tužiteljstvo Sarajevske županije, koji su na mjestu događaja i vrše uviđajne radnje.

Glasnogovornica MUP-a SŽ Mersiha Novalić za N1 je potvrdila da je jedna muška osoba prevezena na ukazivanje liječničke pomoći.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?