Uhićen načelnik Murtera Toni Turčinov, oglasili se USKOK i policija: Je li ga austrijski bordel “došao glave”

Načelnik Murtera Toni Turčinov i još jedna osoba uhićeni su u srijedu zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti, potvrdio je USKOK, piše hrt.hr.

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će odlučiti o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, objavio je USKOK.

Policija je izvijestila da su obje sumnjičene osobe od kojih je jedna nositelj izvršne vlasti na općinskoj razini pod nadzorom policije.

Uz Turčinova, uhićen je jedan lokalni poduzetnik.

Policija je jutros pretresla obiteljsku kuću načelnika Turčinova, a potom i općinske prostorije.

Nakon potresa, Turčinov je odvezen u Split gdje će u poslijepodnevnim satima biti ispitan u USKOK-u.

Slijedi provođenje hitnih dokaznih radnji te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba biti podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku, kažu u policiji.

U austrijskom bordelu plaćao službenom karticom


Načelnik općine Murter – Kornati pod izvidima se našao u srpnju prošle godine nakon otkrića da je 2019. službenom karticom platio račun od 1560 eura u bordelu u Austriji.

Turčinov je tada tvrdio da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal kako bi obeštetio Općinu. Hotel je medijima osporio autentičnost računa.

Nakon izbijanja afere, Turčinov je podnio ostavku na mjesto vijećnika u Županijskog skupštini Šibensko-kninske županije, ali je nastavio obnašati funkciju načelnika Općine Murter – Kornati.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?