Sesar: Bila je to tvrda utakmica

Nakon 71-70 pobjede Cibone protiv Zadra u dramatičnoj završnici posljednjeg četvrtfinalnog susreta ovogodišnjeg Kupa “Krešimir Ćosić” za košarkaše treneri obje momčadi Josip Sesar i Danijel Jusup složili su se kao je dvoboj obilježila tvrda i rastrgana igra, piše hrt.hr.

– Bila je to tvrda utakmica, znali smo da se u radnom dijelu treba odgovoriti Zadru i limitirati ih na igru pet na pet. Također smo znali da, iako je Božić po brojkama najbolji igrač, Drežnjak je ključ njihovih pobjeda i bilo mu je bitno smanjiti postotak šuta. Tako se ukazao i Ramljak s te tri trice, s njim smo imali koncepcijski rizik. Mislim da smo danas dobro napadački igrali i nalazili dobra rješenja. Bode u oči njihovih 17 skokova u napadu, da smo to spustili bar napola, utakmica bi bila i ranije riješena, rekao je trener Cibone Sesar.

– Utakmica je bila rastrgana s jedne i druge strane, igrala se na mahove, i bilo je dosta izmjena vodstva. U prvom smo poluvremenu imali problem sa skokom u obrani, kasnije smo uspjeli pronaći ravnotežu, no osjetio se nedostatak organizacije napada kakva bi trebala biti. U nastavku smo bili bolji, imali smo i šut za pobjedu. Čestitam Ciboni na ulasku u polufinale. Vidjelo se večeras na Ciboni i nama da smo umorni, i jedni i drugi možemo bolje. Ne radi se tu o broju utakmica, već o putovanjima koja su iscrpljujuća, kazao je trener Zadra Jusup.

S 15 koševa Aleksandar Aranitović je uz Bornu Kapustu bio najučinkovitiji igrač Cibone. 

– Ovo je velika pobjeda za nas, no i dalje je tek korak. Na nama je da se pripremimo, odmorimo i krenemo po trofej. Atmosfera je večeras bila sjajna, publika nam je dala veliku podršku i hvala im na tome, izjavio je Aranitović.

Kapetan Zadra Marko Ramljak je s 18 poena bio najefikasniji u svom sastavu.

– U prvom su poluvremenu oni radili razliku na napadački skok, nismo to uspjeli iskontrolirati, i to je bio možda najveći problem. U drugom smo poluvremenu bili u dobrom naletu, vratili smo se u igru i odigrali dobru obranu kroz duži period. Tu smo trebali kapitalizirati, prijeći u veće vodstvo i lakše ući u završnicu, no na kraju se sve svelo na par šutova, sumirao je Ramljak. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?