Bila je dementna, ali to ne znači i luda: Obitelj ostavila bez nasljedstva, možda ga je ostavila onom tko ga je i zaslužio

Obitelj jedne Austrijanke je zaprepaštena – dementna žena cijelo je bogatstvo vrijedno nekoliko milijuna eura, umjesto rodbini, ostavila vodoinstalateru. On je jedini nasljednik.

Prethodno je majstora već postavila kao pravnu osobu za kontakt u hitnim medicinskim slučajevima. To je izvijestio austrijski list “Kronen Zeitung” a prenosi Fenix magazin.

Suprug starije žene preminuo je 2018. godine nakon više od 50 godina braka. Vodio je brigu o svim financijskim i organizacijskim poslovima. Nakon njegove smrti, udovica je ostala sama, a par nije imao djece.

Godinu dana kasnije, vodoinstalater je počeo obavljati redovne poslove u ženinoj kući u Klosterneuburgu. Očito su izgradili dobar odnos: nakon dvije godine svu svoju imovinu (ukupne površine oko 3.000 četvornih metara) prepisala je na njega darovnicom. Ostatak mu je kao jedinom nasljedniku obećala u oporuci.

Rodbina je bijesna.

“Nikada ne bih pomislio kako je lako dobiti nasljedstvo, a da nisi dio obitelji”, žali se nećak Christian T. 

Ali sve je legalno.

“Ova procedura je potpuno legalna”, rekao je za “Kronen” Lorenz Kirschner, odvjetnik specijaliziran za ostavinska pitanja. Sve dok nema kaznenog djela poput prijevare, prisile ili obmane, rodbina ne može učiniti ništa.

A dokazati to bilo bi iznimno teško. Jer žena je sada preminula. Prema riječima stručnjaka, činjenica da je žena imala demenciju ne bi bila dovoljna da se oporuka proglasi neutemeljenom.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?