Kod Pule snimljen morski pas dug gotovo 12 metara – video

Austrijski mediji, među njima i dnevni list “Kleine Zeitung” izvještavaju kako je nedaleko Pule hrvatskim znanstvenicima za biologiju mora uspjela rijetka video snimka ogromnog morskog psa, “koji bi mogao biti dug 12 metara, a težak pet tona”.

Kako se navodi autorica snimke je znanstvenica dr. sc. Danijela Mioković, koja je video snimku objavila na Facebooku. Mediji ističu da se radi o ogromnom morskom psu, znanstveno poznatom kao “Cetorhinus maximus”, drugoj najvećoj morskoj nemani u Oceanu. Uz opasku, kako je veliki morski pas u hrvatskom Jadranu posljednji put primijećen u ožujku prošle godine, i to u Kvarnerskom zaljevu.

Kao za utjehu mediji konstatiraju da je u Hrvatskoj dosad morski pas viđen „manje od 40 puta“. Hrvatski znanstvenici za biologiju mora na Facebooku također ističu kako se morski psi, kada se pojave, uglavnom pojave na sjevernom i istočnom dijelu Jadrana. I to, prije svega zimi. Mediji navode kako znanstvenici polaze od toga da se morski psi ujesen zadržavaju u dubljim slojevima mora, gdje navodno i prezime. Sve je ovo lijepo, ali nedaj Bože susreta s ovom 12-metarskom morskom nemani.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?