Index objavio detalje: Mamić snimljen kako govori suradnicima da zovu sve koje znaju i učlanjuju ih u Dinamo, a on će plaćati

Skupština Dinama koja je na rasporedu 9. ožujka mogla bi biti jedna od najvažnijih u povijesti kluba. Nakon najava da bi Krešimir Antolić mogao postati bivši, navijači se nadaju da će uz pomoć Mirka Barišića poraziti i zauvijek izbaciti Zdravka Mamića iz kluba.

Za tu svrhu počeli su masovno skupljati potpise kako bi u Skupštinu kluba ugurali svoje povjerenike. Podsjetimo, Dinamov statut nalaže da u skupštinu ulazi osam povjerenika koji su u klub doveli najviše članova. S obzirom na omjer snaga, tih osam ruku moralo bi biti presudno.

Međutim, ne miruje ni Zdravko Mamić. Javna je tajna da u Skupštinu pokušava ugurati i svoje povjerenike. Pisalo se da u tu svrhu doslovno dijeli novac ljudima kako bi dobio njihove podatke i upisao ih pod svoje povjerenike, a sada je u javnost procurio i dokaz.

Mamićeva poruka prijateljima: Učlanjujte sve, ja dajem novac

Na jednoj audiosnimci koja je u posjedu Indexa, Mamić se obraća svojim prijateljima koje poziva na “ozbiljnost jer je ovo bitka po cijenu života”. U njoj priznaje kako daje novac za članarinu kako bi zadržao utjecaj u klubu, a transkript možete pročitati u nastavku teksta.

“Dragi moji prijatelji i dinamovci, evo po prvi put se uključujem u rad naše grupe. Moram se aktivirati, ipak sam to dužan našem Dinamu i svima vama. Konkretno, molim vas da prestanemo ili smanjimo komunikaciju koja nema nikakve koristi, nego se konkretno angažirajmo, svaki od nas, na prikupljanju članova…

Da bi najmanje četiri naša povjerenika, a onda i petog da dodamo, da vidimo tko je taj peti a da je naš i da ga izguramo, da uđu u Skupštinu. Svaki drugi scenarij bio bi dokaz da smo potpuno nesposobni. Što treba konkretno napraviti?

Krenite sve svoje prijatelje, bližnje, rođake diljem Hrvatske, gdje god ih imate. Pošaljite im listu što im sve treba da bi bili članovi Dinama. Pošaljite im da to ispune. Recite im da će biti učlanjeni, da će dobiti člansku iskaznicu i da neće trebati platiti članarinu jer ćemo članarinu platiti mi iz našeg fonda, a taj fond ću osigurati ja.

Prema tome, vi ako ćete dati svoj doprinos i platiti za neke ljude, to je dobrodošlo, ali nemate brige, ono što ne možete napraviti, napravit ću ja. Ali dajte se pokrenite, ako nismo u stanju skupiti dvije ili tri tisuće članova, onda smo nesposobni. Idemo skupljati, primati podatke na mail i WhatsApp.

Onda ćemo ih u datom trenutku tamo od ponedjeljka pa nadalje upisivati onim povjerenicima kojima će biti potrebno, od 1 do 5. Ja mislim da trebamo ići na pet, četiri su nam visoko, a petog bi još dodali i gurnut ćemo sve do njega.

Evo to je moj zasad doprinos. Slijedim vas, pratim vas, ovu bitku moramo dobiti po cijenu života, ali s konkretnim radnjama. Onako kako je to rekao moj ratnik i prijatelj Štef Kezerić – ajmo biti konkretni.”

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?