U ožujku idealno vrijeme za sadnju suncokreta, pogledajte kako pratiti podatke sa šest meteostanica u Ljubuškom i planirati sadnju, sjetvu i druge poljoprivredne aktivnosti

U Ljubuškom je danas predstavljena nova platforma koja bi trebala pomoći poljoprivrednicima da planiraju sjetvu ili druge radnje na polju.

Nakon što su nedavno postavili čak šest meteoroloških stanica u Ljubuškom, sada su članovi projektnog tima predstavili kako se poljoprivrednici mogu logirati na sustav i pratiti vremenske uvjete i tako planirati sadnju krumpira, kukuruza ili drugih vrsta…

Podaci sa meteostanica svima su dostupni putem sljedeće web stranice – https://farmer.agrolife.world/.

Da biste putem ove web stranice pristupili podacima sa meteostanica za Grad Ljubuški treba koristiti sljedeće pristupne podatke:

Korisničko ime: Ljubuski

Šifra: meteo

Jednom kada se ulogirate, možete odabrati jednu od šest meteostanica s područja Ljubuškog i vidjeti kakve su prognoze.

Na ovoj stranici dostupni su podaci o temperaturi zraka, temperaturi sjetvenog soja, sunčevom zračenju, pa se tako primjerice ako odaberete meteostanicu Kravica može vidjeti kako će od 5. do 6. ožujka biti najbolji uvjeti za sadnju suncokreta jer će tada temperatura zraka biti varirati od 14 do 11 stupnjeva, a temperatura sjetvenog soja će varirati od cca 13 do 7 stupnjeva Celzija.

U temperaturu zraka može se pratiti i prognozirana količina oborina, zajedno s vjerojatnoćom oborina i brojnim drugim parametrima.

Možete ujedno skinuti i mobilnu aplikaciju sa google trgovine, besplatno se registrirati i početi upravljati svojom poljoprivrednom proizvodnjom putem ovog digitalnog asistenta.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?