U Šujici će se graditi spomen-obilježje povodom zaustavljanja JNA tenkova

Na sjednici Općinskog vijeća Tomislavgrad u utorak je usvojen Prijedlog Odluke o davanju na korištenje građevinskog zemljišta Mjesnoj zajednici Šujica u svrhu izgradnje spomen-obilježja zaustavljanja tenkova JNA 9. svibnja 1991.

Kako je istaknuto, izgradnjom spomen-obilježja trajno će biti upisana istina o zaustavljanju tenkova, a cijelom događaju dat će se pravo i primjereno mjesto u povijesti.

Pored spomen-obilježja, MZ Šujica planira izraditi i monografiju vezanu za ovaj događaj, a inače sama ideja obilježavanja obljetnice zaustavljanja JNA tenkova u Šujici rodila se prije četiri godine na susretu mladih Šuičana gdje se osjetila dužnost, a i odgovornost da se činjenice iz Domovinskog rata ne zaboravljaju.

Također, vijećnici danas nisu dali prethodnu suglasnost Ministarstvu gospodarstva Hercegbosanske županije za donošenje Odluke o pristupanju provođenja procedure dodjele koncesije za izgradnju vjetroelektrane VE Vidikovac na prostoru općine Tomislavgrad, jer je to područje, kako je rečeno, planirano za izgradnju pojedinačnih vjetroagregata.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?