Meteorolozi objavili prognozu za proljeće: Vijesti su jako dobre

Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine objavili su prognozu za proljeće ove godine koje će, prema njihovim mjerenjima, biti toplije u odnosu na prethodni period.

Meteorolozi navode da bi prema raspoloživim prognostičkim materijalima ovo proljeće u Bosni i Hercegovini trebalo biti toplije u odnosu na prosječnu proljetnu temperaturu zraka za period 1981.-2010., kao i u istom periodu prošle godine.

“Prema istim prognostičkim materijalima, ukupna sezonska količina oborina trebala je biti nešto manja na širem području naše zemlje u odnosu na višegodišnji prosjek. Iznadprosječne količine padalina prognoziraju se u sjeveroistočnim područjima. Raspored padalina bit će neujednačen, a najviše oborina predviđa se sredinom proljetnog razdoblja. Očekivana ukupna količina oborina trebala bi biti približno jednaka u odnosu na proljeće 2022. godine. Raspoloživi prognostički materijali za područje Bosne i Hercegovine, u pogledu padavina, predviđaju umjerenu (oko 40%) vjerojatnost za ostvarenje prognoze. Pojava snijega je izgledna, ali u ovoj vrsti prognoze nije moguće prognozirati periode snježnih padalina”, navode iz FHMZ-a.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?