Turska kompanija gradit će dionicu autoceste Medakovo- Ozimice

Europska investicijska banka (EIB) dala je suglasnost na prijedlog odluke o odabiru izvođača radova dionice autoceste na Koridoru Vc Medakovo – Ozimice, dužine 21,3 kilometar, javlja Hrvatski Medijski Servis.

“Ovo je prvi put da JP Autoceste FBiH ugovaraju izgradnju preko 20 kilometara autoceste. Do sada je bila uobičajena praksa da se ugovara izgradnja dionica od 2 do 10 km. Banka nam je dala bezuvjetnu suglasnost, tako da sada možemo potpisati ugovor s tehnički prihvatljivim i ekonomski najpovoljnijim izvođačem, a riječ je o turskoj kompaniji Cengiz insaat Sanayi ve Ticaret A.S. Vrlo brzo ćemo krenuti u izgradnju i posljednje dionice na sjevernom dijelu, Ozimice – Poprikuše, tako da planiramo da sjeverni dio koridora kroz Bosnu, od Sarajeva do Doboja završimo do kraja 2025.”, rekao je Elmedin Voloder, direktor JP Autoceste FBiH.

Nabavka za izbor izvođača radova na dionici Medakovo – Ozimce je započeta u lipnju 2022. godine, a ugovor će biti potpisan već sredinom ovog mjeseca.

Od tri zaprimljenih ponuda u postupku pregleda i ocjene odabrana je tehnički prihvatljiva i ekonomski najpovoljnija ponuda kompanije Cengiz insaat Sanayi ve Ticaret A.S s cijenom ponude bez PDV u iznosu 361.753.355 eura.

Nakon uvođenja izvođača u posao, rok izvođenja radova je 30 mjeseca.

Na dionici Medakovo – Ozimice gradit će se pored otvorene trase, jedna petlja, dva dvostrana odmorišta, osam mostova i vijadukti, dva nadvožnjaka, petnaest (15) podvožnjaka i jedan tunel dužine 2200 metara, a zajedno s dionicom Putnikovo Brdo – Medakovo čija je izgradnja počela u studenom prošle godine, činit će funkcionalnu prometnu cjelinu.

Dionica Medakovo – Ozimice financirat će se iz sredstava osiguranih putem Europske investicijske banke (EIB) te bespovratnim sredstvima Europske unije.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?