Čović najavio gradnju ceste koja će povezati Posušje i Tomislavgrad s Aržanom i nadogradnju mosta u Orašju

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a otkrio je jučer u Ravnom da će se raditi još dva projekta cestovne infrastrukture u suradnji BiH i Hrvatske. Prema njegovim riječima, planirana je nadogradnja mosta na Savi koji povezuje Orašje i Županju te izgradnja ceste koja će Tomislavgrad i Posušje povezati s Aržanom u Hrvatskoj, piše Hrvatski Medijski Servis.

Čović je na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s hrvatskim ministrom prometa Olegom Butkovićem i načelnikom Ravnog Andrijom Šimunovićem najavio jačanje intenziteta kada je u pitanju rad na zajedničkim projektima između BiH i Hrvatske, a čemu bi trebala pridonijeti i zajednička sjednica Vlade RH i novog saziva Vijeća ministara.

“Jako nam je interesantan most u Orašju s obzirom na to da se broj osoba, automobila i teretnih vozila koji prođu taj most mjeri u milijunima na godišnjoj razini – uz samo dvije prometne trake na tom mostu”, rekao je Čović i najavio rad na nadogradnji tog mosta.

Izrazio je nadu da će to postati jedna od najznačajnijih prometnica u BiH što je interes Županije Posavske, Županje, ali i tuzlanskog područja.

Čović je najavio i realizaciju još jednog projekta, gradnje ceste koja će Tomislavgrad i Posušje povezati s Aržanom u Hrvatskoj.

“Brzo ćemo ići u realizaciju da povežemo Aržano s jedne strane i Posušje i Tomislavgrad s druge strane. Ono što je već dugo vremena rađeno, a nikada nije privedeno svrsi tako da jednostavno našim ljudima omogućimo lakšu komunikaciju, pogotovo sada kada je Hrvatska ušla u eurozonu i schengenski prostor”, rekao je Čović zahvalivši pri tom na angažmanu hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću za sve što se radi za Hrvate u BiH, ali i BiH u cjelini.

Podsjećamo, hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i načelnik općine Ravno Andrija Šimunović potpisali su danas u Ravnom Ugovor o izgradnji regionalne ceste R428, dionica Zavala-Orahov Do-Granica RH (Slano), vrijedan oko 7,3 milijuna eura.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?