Luka Cindrić zbog bolesti propušta Nizozemsku

Hrvatska želi biti prva na kraju kvalifikacija kako bi ostala u prvoj jakosnoj skupini ždrijeba. I stoga je pred novim izbornikom i reprezentacijom izuzetno teška i zahtjevna zadaća.

Novi hrvatski izbornik Goran Perkovac, po prvi put od kada je izabran na tu dužnost, okupio je hrvatsku mušku seniorsku reprezentaciju.

Pred njima su dva izuzetno važna susreta s Nizozemskom u kvalifikacijama za EURO 2024. godine. Nažalost, kao i mnogo puta do sada, s osnovnog popisa od 20 igrača koji je objavljen prije dva tjedna, otpali su Marin Šipić (ozljeda) i Luka Cindrić (bolest).

Izbornik je stoga s liste pričuva odlučio pozvati Nikolu Grahovca pa će tako na put s 19 igrača. Na popisu je nekoliko povratnika u reprezentaciju nakon dugog izbivanja. Tu su Manuel Štrlek, Luka Stepančić, Ilija Brozović, mladi Mateo Maraš  i po prvi put, Mario Šoštarić, koji je stekao pravo igranja za hrvatsku reprezentaciju.  

Naša izabrana vrsta okupila se u zagrebačkom hotelu Westin i tu će boraviti do sutra ujutro kada leti za Eindhoven. U večernjim satima čeka je trening u Kutiji šibica. Prvi susret protiv Nizozemske na rasporedu je u srijedu 08. ožujka u 19.30 sati, a uzvrat u nedjelju, 12. ožujka u Osijeku u 20.15 sati.

Podsjećamo, Hrvatska je u prva dva susreta ostvarila dvije pobjede. Protiv Grčke u Varaždinu 33:25, a Belgije u gostima 30:27. Nizozemska je pak kao domaćin dobila s jedan razlike Belgiju 25:24, a zatim je poražena u Grčkoj 32:28.

Ali treba reći da je u oba ta susreta bila bez svog ključnog igrača Luca Steinsa. Na Svjetskom prvenstvu ove godine u Švedskoj i Poljskoj osvojili su 14. mjesto. Ali bez obzira na to, riječ je o jednoj od najatraktivnijih reprezentacija s najvećim napretkom u posljednjih desetak godina u svijetu. Za mnoge ta ekipa igra  najbrži rukomet ovoga trenutka.

Hrvatska želi biti prva na kraju kvalifikacija kako bi ostala u prvoj jakosnoj skupini ždrijeba. I stoga je pred novim izbornikom i reprezentacijom izuzetno teška i zahtjevna zadaća.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?