Fotografija pokazuje koliko se smeća može skupiti kada se prođe uz cestu po selima u Hercegovini: 40 ljudi napravilo hvalevrijednu akciju na području Širokog Brijega

Tužna je činjenica da se u Hercegovini smeće baca na otvoreno, postoje brojne divlje deponije, mnogi imaju običaj odvesti smeće negdje u prirodu i samo ga baciti, no postoje i oni koji rade upravo suprotno, organiziraju akcije čišćenja i tako štite prirodu.

Tako su ovog vikenda napravili i u širokobriješkim selima, skupilo se čak 40 volontera koji su skupljali smeće po selima uz cestu.

Prikupili su oko 150 vreća raznog smeća.

„Dana 18. ožujka 2023. godine, udruga Crnolokvani, udruga Rujan, te udruga mladih Ljubotići uspješno su proveli još jednu akciju čišćenja smeća u selima Crne Lokve, Rujan i Ljubotići uz cestu. Akciji se odazvalo 40-ak volontera iz navedenih sela, a prikupljeno je oko 150 vreća raznovrsnog otpada“, priopćeno je.

Portal Vrisak.info piše kako je prikupljeni otpad utovaren u kamion kontejner i deponiran na propisan način sa smećem Grada Širokog Brijega. Odvoz smeća bez naknade tradicionalno je izvršila tvrtka Gram trans d.o.o. Široki Brijeg.

“Primjećeno je da ima manje svježe bačenog smeća što je za pohvalu, ali i dalje ima neodgovornih pojedinaca koji i dalje bacaju smeća gdje stignu”, zaključak je nakon ove akcije.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?