Slike višemilijunske vrijednosti sutra možete pogledati u Mostaru

Sutra navečer će se u Mostaru građanima predstaviti milijunski vrijedno kulturno blago u vidu umjetničkih slika brojnih renomiranih umjetnika.

Naime, sutra se otvara izložbeni postav umjetničke i povijesne zbirke Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije u Biskupijskom centru u Mostaru s početkom u 19,30 sati.

Autori izložbe s naslovom “Biskupijsko umjetničko blago” su Anton Šarac i Danijela Ucović, piše KTA.

Hercegovina.info piše kako se radi o uistinu o jednoj od najznačajnijih umjetničkih galerija, ne samo u Bosni i Hercegovini nego i u ovom dijelu Europe, čiji najveći dio djela, višemilijunske vrijednosti, javnost još nije imala priliku vidjeti.

Prikazuje se 157 djela suvremene umjetnosti – slikarstva, kiparstva i grafike.

U izložbenom postavu će se tako naći djela Frane Šimunovića, Ede Murtića, Slavka Šohaja, Ive Dulčića, 32 skulpture u kamenu, bronci, terakoti ili drvu, djela Ivana Meštrovića, Antuna Augustinčića, Omera Mujadžića, Zlatka Šulentića, Vasilija Jordana, Ksenije Kantoci, Gabrijela Jurkića, Zlatka Kesera, Mersada Berbera i brojnih drugih.

Osim djela suvremene umjetnosti, izložbeni postav čine i arheološka zbirka kao i zbirka liturgijskoga ruha, posuđa i starih knjiga.

Otvaranjem ovog izložbenog postava Mostar će u Biskupijskom centru dobiti novo kulturno središte, piše KTA.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?