Svi profesori na Pravu u Mostaru dobili mail o nepravilnostima, kćerke političara iz Ljubuškog i Čitluka dale otkaz

Dvije mlade asistentice su navodno dale otkaz na Pravnom fakultetu u Mostaru.

Priča je procurila i u medije, pa se tako piše kako je to uslijedilo nakon što su svi profesori ovog fakulteta dobili e-mail u kojem se progovara o određenim nepravilnostima na fakultetu.

Portal Otpor.media navodi kako su 17. ožujka svi profesori Pravnog fakulteta dobili mail u kojem se proziva vodstvo fakulteta da pogoduje određenim interesnim skupinama, a da se na fakultetu događaju „nepoštivanje propisa i pravila profesionalne etike, zaobilaženje procedura, omalovažavanje, podcjenjivanje, diskriminiranje i ucjenjivanje pojedinih nastavnika i suradnika“.

Ovaj portal dalje navodi kako su nakon toga dvije mlade asistentice dale otkaz.

Ako je vjerovati pisanju ovog portala, ove dvije mlade asistentice su se difamirale, prikazivale kao razmažena derišta koja ne bi radila jer su im očevi uglednici političke elite Hercegovine (jedan je bivši načelnik Čitluka, drugi bivši gradonačelnik Ljubuškog, sadašnji saborski zastupnik).

Uprava fakulteta umjesto da sazove sjednicu Znanstvenonastavnog vijeća, ide difamirati mlade znanstvenice. Umjesto da se raspravi tko koga ucjenjuje i zašto, o kakvim se zloporabama radi, kakvi propisi se ne poštivaju, tko se diskriminira, kome se pogoduje, mlade znanstvenice se prikazuje kao neradnice, kao one čije želje ispunjavaju moćni roditelji, pa su nesposobne i sl., da bi se sakrilo ono zbog čega su dale otkaz“, piše u podužem komentaru objavljenom na spomenutom portalu.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?