Vučić 2004. godine pozirao za Playboy, pogledajte kako je to izgledalo

Beogradska književnica Isidora Bjelica 2004. godine intervjuirala je današnjeg predsjednika Srbije Aleksandra Vučiću za rubriku “20 pitanja” srpskog izdanja “Playboya”.

Sada se taj broj, s intervjuom pod naslovom “Urbani radikal nad Beogradom”, nudi na internetu za ozbiljan novac – javlja tamošnji City Magazine, prenosi pogled.ba.

Naslov koji će mnoge začuditi proizlazi iz povoda za intervju – Vučić je tada bio kandidat za gradonačelnika Beograda i tadašnji glavni urednik “Playboya” Artur Demek za “Slobodnu” se prisjeća kako se bio dosjetio da je Bjelica dobra s njim i zato ju je angažirao.

Stoga je vjerojatno i Vučića bilo lakše nagovoriti da pozira u vrlo netipičnoj pozi za jednog političara: leži na kauču u bijeloj košulji na kvadratiće i jednom rukom drži grožđe iznad glave, kao da se sprema zubima otkinuti bobu s njega. U krilu mu je zdjela s voćem, a u drugoj ruci knjiga, kako i pristoji “najboljem studentu Pravnog fakulteta”.

U stilu Dioniza, zauzimajući ležernu pozu dostojnu rimskih vladara, gotovo da nagovještava svoje vladarske ambicije.

Vučić je u predizbornoj kampanji očito bio spreman na sve, pa i ovakve “radikalno urbane” foto seanse, ali to mu tada ipak nije pomoglo – izgubio je od konkurenta Nenada Bogdanovića, ali – prisjeća se Demek – vrlo tijesno. Na internetu smo našli podatak da je omjer glasova bio 50,19 prema 48,40 posto.

No, gotovo 20 godina kasnije, Vučić je već dugogodišnji predsjednik države i u tim okolnostima logično je da se spomenuti broj Playboya našao na – licitaciji.

Kolekcionari ili zaljubljenici u lik i djelo Aleksandra Vučića ovaj primjerak “Playboya” morat će platiti sto tisuća dinara, što je nešto više od – 850 eura.

“Sada je ovaj intervju u ‘Playboyu‘ jedan nevjerojatno nadrealan novinarski raritet”, piše u oglasu.

Taj magazin je sačuvao anegdotu koja pokazuje nakanu mladog Vučića da razotkrije “mutne radnje” u tvrtkama.

“U Podgoricu sam otputovao prvim jutarnjim letom, onim u 5.45. Mi, federalni zastupnici, imali smo pravo na avionske karte, pa sam greškom dobio kartu na ime mog stranačkog kolege Dragana Todorovića. A ljubazni gospodin na prijavi mi kaže: ‘Super gospodine Vučiću, sad ću se praviti da vas nisam prepoznao i da ste vi gospodin Todorović, a sad priđite malo bliže ako može.‘ Ja se tu oduševim, računam – sada će mi otkriti nešto oko poslovanja firme, neke malverzacije, neku korupciju u najmanju ruku. Kad čovjek tiho reče: ‘Gospodine Vučiću, zakopčaj rajfešlus.‘ Kad nisam u zemlju propao! Nisam dolazio k sebi sljedeća tri dana”, opisao je scenu s aerodroma stidni Vučić.

(Kao zastupnik putovao je u Podgoricu jer se to događalo u godini kad je još postojala Državna Zajednica Srbije i Crne Gore – op.)

Ono čega mu nije nedostajalo ni tada, kao ni danas, jest samopouzdanje:     

“Trudim se izgledati starije i ozbiljnije, dapače, mislim da je to moja prednost. Vidite, i sad u ovoj kampanji svi pokušavaju biti opušteni, kao ja sam tek izašao iz kuće i već radim, a toliko sam se žurio na posao pred kamerama da nisam ni kravatu stavio. Znate, ja sam jedini koji si može dopustiti da se pojavim u odijelu i kravati i da pritom pokažem da sam najmlađi”, rekao je Vučić u intervjuu Bjelici.

Na snimci stranice u oglasu sada se mogu vidjeti samo neki odgovori, no tadašnji glavni urednik Demek potvrđuje navod iz City Magazinea da je Vučić tom prilikom govorio i o svojim omiljenim glazbenicima i bendovima.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?