Mladi Šibenčanin treći put došao u Potjeru i rasturio!

U drugom izdanju novoga HRT-ovog kviza Superpotjera prvi ovotjedni natjecatelj, student kemije Petar Vrvilo, je imao sjajan nastup. Naime, Šibenčanin je pobijedio svih petero lovacam pritom osvojivši čak 20.000 eura!

Također, i jedan drugi sudionik je uspio nadvadati supertim. Pavao Crnko iz Sunje kraj Siska u brzopoteznoj je igri protiv četvero lovaca osvojio 15.000 eura, prenosi HRT.

– O ovome će se pričati! – uskliknuo je Joško Lokas, nakon Petrovog točna odgovora da naziv “peta kolona” potječe iz Španjolskoga građanskog rata, dok su posljednje dvije lovcima bile nedovoljne za čuti pitanje odnosno ponuditi odgovor.

Čestitkama se priključio i čitav protivnički tim. Krešo je ustvrdio kako je Petar, nedavno učlanjen u stranku, pokazao jednu rijetkost – da je političar s kičmom!

– Apsolutno svaka čast! Naklon do poda… Mladost, drčnost, samouvjerenost, brzina reagiranja, znanje, hrabrost – super! – hvalio je i Dean Kotiga.

U brzopoteznom nadmetanju lovci su netočno rekli da su Ciklus smrti, Ciklus snova i Cthulhu mitovi faze Alberta Camusa, a riječ je o fazama pisca H. P. Lovecrafta. Petar je pak na upit o “Vatrenom” čije su sestre Franka Lorena odgovorio Oršić, no spomenuta imena ona su sestara Joška Gvardiola. Netočno je odgovorio i da je nastupom na Super Bowlu Katy Perry pokazala kako je ponovno u blaženom stanju, jer to je učinila Rihanna.

Mladić je na početku emisije rekao da voli putovanja i otkrivanje novih kultura te kako planira uskoro posjetiti Tursku. Međutim, nakon što je u džep strpao pozamašan iznos, ipak će se zaputiti za Indiju.

U večerašnjem kvizu lovce je također pobijedio i Pavao Crnko osvojivši 15.000 eura. Pavao je završio Ekonomski fakultet u metropoli, a s obitelji živi i radi u Sunji kraj Siska. U slobodno vrijeme dio je ekipe koja sudjeluje na lokalnim pub kviz natjecanjima, a nekoliko puta bili su, kaže, i na državnom prvenstvu.

Za DRugog natjecatelja, Pavla Crnka, je Mladen Vukorepa istaknuo da se radi o iskusnom kvizašu protiv kojega se čak dvaput natjecao. Morana je pak na Pavlovu izjavu da bi eventualno osvojeni novac potrošio u dogovoru sa suprugom dobacila kako cijeni što ga je žena poslala na kviz da osvoji “neke novce” i da zato pomalo i navija za njega.

Protiv njega je tim lovaca u drugom krugu netočno odgovorio da je album naziva “30” godine 2021. objavila pjevačica Taylor Swift (točan odgovor je Adele), a pogrešno su rekli i ime dječaka bez imena u romanu Ante Gardaša (djelu je naziv ‘Filip, dječak bez imena‘).

Pavao je pak na pitanje tko je odabran za Timesovu osobu godine, 15 godina nakon što je to 2007. bio Putin, odgovorio Trump, a riječ je o Zelenskom. Netočno je kazao i da se Mississippi piše s četiri slova p. 

– Što ćemo s lovom? – upitao je Joško.

– Pa, moram pitati ženu! – odgovara Pavao.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?