Izvješće o tragičnoj smrti: Učenik u Pragu pokušao izvesti ‘parkour trik’

Nastavlja se istraga tragične smrti 17-godišnjeg učenika porečke Srednje škole Mate Balote koji je poginuo na maturalnom putovanju u Pragu. Objavljeno je službeno izvješće o tome što se dogodilo u noći s petka na subotu na 5. katu noćnog kluba u središtu Praga, a obiteljima, učenicima i nastavnicima se pruža psihološka pomoć, piše hrt.hr.

Učenik pokušavao izvesti ‘parkour trik’

Objavljeno je službeno izvješće o tome što se dogodilo u noći s petka na subotu na 5. katu noćnog kluba u središtu Praga.

– Očevidom je policija utvrdila da je riječ o nesretnom slučaju. Mladić je preskočio ogradu na balkonu uz restoran na petom katu i najvjerojatnije je htio izvesti ‘parkour trik’. Rad se o vještini prevladavanja određenih prepreka. Na žalost, kod tog skoka pao je kroz otvoreni prostor, izjavila je veleposlanica Ljiljana Pancirov

Dodala je kako će obdukcija biti vrlo brzo gotova, budući da se radi o nesretnom slučaju te da će od sutra biti moguće organizirati povratak tijela mladića u Hrvatsku. 

Psihološka pomoć po posebnom protokolu


Učenicima i nastavnicima se pruža psihološka pomoć, uključen je krizni tim, stručnjaci, psiholozi. Poštuju se i slijede posebni protokoli i osnivaju savjetništva. Najprije se radi s učenicima koji su bili svjedoci tragediji, a zatim s razredom koji je učenik pohađao. Organiziraju se i posebni roditeljski sastanci. Sve se to radi kako bi se izbjegle dodatne posljedice, javila je iz Poreča novinarka Anita Bartolović.

Zabrana maturalnih putovanja? 


Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je izvijestio kako krizni stožer za ovakve situacije u Istarskoj županiji počinje sa psihološkom pomoći koja će, kaže – trebati svima.

– Jako je teško bilo što od toga suzbiti, prevenirati, spriječiti ali definitivno u budućnosti možda treba drugačije sagledati pa možda čak i ukinuti ovakva putovanja, smatra predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?