Bura lomi stupove i kida dalekovode u Zagori: u zaseocima vije snijeg, temperatura na Dinari debelo ispod ništice

Bura je polomila stupove s elektrovodovima 10-kilovoltnog dalekovoda pa su od ponedjeljka poslijepodne bez napajanja električnom energijom ostali potrošači dijela sinjskog naselja Glavice, Hana i Gale te Laktaca koji pripada općini Hrvace i Koljana iz grada Vrlike, piše slobodnadalmacija.hr.

Unatoč snažnim udarima vjetra, koji je na mahove imao olujne do orkanskih udara, monteri sinjskog pogona “Elektrodalmacije” uspjeli su otkloniti većinu kvarova pa su bez struje još samo zaseoci Labrovići, Anušići i Jelinčići. Vjetar je pokidao i brojne vodove struje na niskonaponskoj mreži pa su pojedinačno bez struje ostala brojna domaćinstva u većem broju naselja. U utorak u ranim jutarnjim satima u Sinju je počeo lepršati snijeg. Radilo se o pahuljicama koje je bura dopuhala s Kamešnice. Na toj planini, a još više na Dinari divlja snježna vijavica. 

Snijeg vije u brdskim naseljima Gljevu, Voštanima, Rožama, Kamenskom i Tijarici, ali se ne zadržava na prometnicama pa iz zimske službe Županijskih cesta u Nadcestariji Sinj nisu imali potrebe intervenirati.

Temperatura izmjerena u 7 sati na meteorološkoj postaji u Glavicama bila je 3,9 stupnjeva Celzijusa, ali je zbog snažnog vjetra osjećaj hladnoće puno veći. Sat kasnije na automatskoj postaji na dinarskom vrhu Velika Duvjakuša (1.708 mnm) živa u termometru pokazivala je minus 8 stupnjeva Celzijevih. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?