Četvorka s tjeralice: Jerko Radić je sa 19 osuđen za ubojstvo, boksač Ante Varnica bio je dečko Big Brother sudionice

Splitska policija traga za četiri muške osobe koje sumnjiče za napad i ranjavanje Josipa Čubelića (36) Čube u utorak oko 15.50 sati na Skalicama u Splitu. Dvojica od njih su rodbinski povezani, radi se o stricu Jerku Radiću i nećaku Alenu Radiću, a druga dvojica su Ante Varnica i Nenad Petrak, piše slobodnadalmacija.hr.

Jerko Radić je sportski direktor nogometnog kluba Uskok iz Klisa i sportski menadžer. U policijskim evidencijama se pojavio sa 19 godina nakon što je zajedno s Robertom Vlaićem ispred diskoteke “Shaekspeare” u Splitu na smrt zatukao bejzbol palicom 20-godišnjeg Ivana Perkovića.

Jerko Radić je osuđen tada na devet godina, a Vlaić na osam godina zatvora. Mladić kojeg su ubili tu je večer slavio rođendan.

Uhićen je 2010. godine kao pripadnik organizirane narko skupine iz Rijeke čiji članovi su uhićeni u nekoliko hrvatskih gradova. Zaplijenjeno je tada više od pet kilograma kokaina, marihuane te oružje i ekploziv. 

Sa svojim nećakom Alenom Jerko je iznimno vezan jer mu je to sin starijeg brata, koji je poginuo u prometnoj nesreći dok je dječak imao tri godine. Treći brat Alen Radić zvani Major, po kojem je dječak dobio ime, ubijen je s više metaka iz pištolja u splitskoj diskoteci “Metropolis” 1998. godine.

Alen Radić ima prijavu zbog zlouporabe opojne droge, ali još u dosjeu nema presuda vezanih za istovrsna kaznena djela. Bivši kickboksač Ante Varnica  je kao K-1 borac bio iznimno talentiran, a s obitelji Radić vezan je kumstvom

Povezivao se s obračunom ispred hotela “Lav” 2015. godine kada se pucalo na dva redara od kojih je jedan ranjen u potkoljenicu. Varnica nikada formalno nije prijavljen za taj događaj, a u medijima se, osim kao borac u ringu, pojavljivao i kao dečko Hane Šoljan, učesnice realitija “Big Brother”.

Četvrti muškarac za kojim se traga je Nenad Petrak i, prema našim saznanjima nema dosje, ali to nije temeljni pokazatelj uvezanosti u ilegalne poslove. Saznajemo i kako je policija u službene prostorije dovela muškarca koji nije osumnjičen za događaj, ali je s njim obavljen obavjesni razgovor.

foto: MUP RH

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?