Za mnoge Širokobriježane, Gruđane, Mostarce, Ljubušake, Čapljince, ovaj grad je postao novi dom

Za mnoge Širokobriježane, Gruđane, Mostarce, Ljubušake, Čapljince, grad Böblingen je postao novi dom. U posjeti gradu u blizini Stuttgarta novinar portala Borak.info razgovarao je sa mnogim Hrvatima. U gradu koji ima oko 40 000 stanovnika živi 5000 Hrvata pretežno iz BiH. Po onome što su nam ispričali biti će ih i više. Hercegovci su pronašli sebe u Njemačkoj, a o povratku ne razmišljaju.

Volimo pronaći gastro mjesta koji daju zaokruženi osjećaj uživanja u hrani sa svim osjetilima.

Posjetili smo restoran IL Fresco Restaurant Bar u Böblingenu koji se nalazi u samom centru grada uz šetnicu.

Prvo što ćete primijetiti je simpatična terasica koja podsjeća na one tradicionalne kojima obiluju mediteranske konobe. Unutrašnjost restorana je tek posebna priča. Nenametljiva kombinacija klasičnog i modernog omogućuje gostima udobnost, a prozračni prostor pun dnevne svijetlosti može primiti i preko sto ljudi.

Vlasnik modernog restorana u centru Böblingena je Ivo Pralas iz Gruda. Restoran je poznat po talijanskoj kuhinji koja je dio mediteranske prehrane. Šef kuhinje je Danijel Cvitanović iz Širokog Brijega koji u restoranu radi od samog početka. Početak je bio davne 2014. godine, a od tada do danas restoran je postao pravi brend. Restoran nudi mnoge sadržaje, a preko vikenda u njemu se održavaju krštenja, pričesti, krizme te male svadbe.

Uz kvalitetu spravljenih jela i uređenje, kao bitan dodatak (ne)zadovoljstvu vremenom provedenim u restoranu je povremeno i glazba uživo.

Svako jelo koje se stavi gostima na tanjur je malo umjetničko djelo.

Posjetitelji restorana će osim slasne i svježe pripremljene hrane po prihvatljivim cijenama pohvaliti i ljubazno osoblje

U restoranu nas je ljubazno primila konobarica iz Širokog Brijega te voditeljica iz Gruda,

Zdenko iz Ljubuškog u restoranu radi tek godinu dana, a svojim kvalitetnim radom gostima je omogućio najbolju pizzu u gradu.

Uz Zdenka je i Mateo iz Ljubuškog, a povremeno na ispomoći u kuhinji je i vrijedni Jure iz Mostara.

Istaknuli su da im je odlično u Njemačkoj te da ne razmišljaju o povratku, a nisu propustili pohvaliti uvjete i vlasnika restorana.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?