Ako zatreba sok, keks, banane… tu je babo, pred bolnicom čeka: Emotivna priča iz Tuzle

Priča jednog oca ispred Kliničkog centra u Tuzli koji je pazio na sina koji boravi u ovoj ustanovi izazvala je lavinu reakcija na društvenim mrežama.

Naime, otac Nedžis Halilović je objavio na svom Facebook profilu fotografiju kako sjedi ispred bolnice i dežura.

“Ako zatreba sok, keks, banane….tu je, babo, pred bolnicom”, napisao je Halilović.

Ova objava krajem travnja izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama, a prije samo nekoliko dana ponovo se oglasio Nedžis.

“Ljudi, ja zadnjih 20 dana nemam pojma gdje sam. Situacija je takva da nam je vrijeme dragocjeno. Uglavnom, kao što rekoh, klinac mora negdje vani na neke terapije, hemoterapije…. Situacija je kompleksna jer se to nigdje u BiH ne može izvesti. U opticaju je Turska, Hrvatska ili Slovenija. Uglavnom to Fond pokriva i ima sporazum sa njima. Sutra bi trebao da se iz Tuzle uputi zahtjev ka Fondu u Sarajevu, a oni će dalje odlučiti gdje će Vedo da ide. Doktori su dali preporuku za Acibaden u Turskoj, i nadam se da će nas Fond tamo poslati. On je zbog godina i dijagnoze prioritet, ali ako neko može da to ubrza, bio bi mu zahvalan do groba. Ja zaista nemam pojma koliko će nama i da li će nam trebati nešto novca, niti šta bi taj Fond trebao da pokrije”, naveo je.

Potom je dodao da svako tko želi pomoći može uplatiti na:

pay pal: [email protected]
Ili na račun za uplate iz inozemstva;

IBAN BA391613000108123045
SWIFT; RZBABA2S
Halilović Nedžis, Tuzla, Mramor 75212, Milešići 56
062 324 327
Raiffaisen.

Kao i za uplate iz BiH;
1613000108123045
Raiffaisen bank

Na društvenim mrežama ne prestaju da se nižu komentari na ovu emotivnu priču, piše N1portal koji donosi više detalja OVDJE

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?