Osma Stolačka tarča

Osma srednjovjekovna sajamska manifestacija Stolačka tarča bit će održana 26. i 27. svibnja na Starom gradu Vidoškom iznad Stoca.

Događaj i ove godine organizira Povijesna postrojbu vitezova Herceg Stjepana Kosače uz potporu Grada Stoca.

Na karti možete pronaći raspored lokacija na kojima će se odvijati program srednjovjekovnog sajma Stolačka tarča.

Manifestacija iznova oživljava davna vremena povijesti i ove će godine ponuditi zanimljiv i izrazito bogat dvodnevni program.

Kako su priopćili organizatori, tu su viteške i plesne skupine iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske, predstave za djecu, razne radionice za djecu i odrasle, a uz to sve tu je i bogata gastro ponuda, te zabava uz zvuke srednjovjekovnog sastava iz Mađarske Holoeneck Hungarica, a ove godine posjetitelji će moći vidjeti i nastup trbušne plasačice Azre Grljević.

Organizatori posebno naglašavaju mačevalačke borbe – Božje sudove te Bohurt – oklopnu borbu s punim kontaktom. Petak je posebno namijenjen mlađoj publici za koje će biti organizirani događaji poput skakanje u vreći, igre kamena s ramena, povlačenje konopa, kao i jahanje konja.

Na događaj stiže i sokolar iz iz Srbije Hani Girgia, koji sa svojim dresiranim pticama radi razne akrobacije i prelete iznad publike. Bitka za Hercegov grad središnji je događaj manifetacije, a ona je na rasporedu u subotu u 20:15 sati, nakon čega slijedi vatreni show te nastup Dj-a.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?