“PROKLETSTVO VELIKOG BAYERNA” Borussia je izgubila titulu u rijetko viđenoj drami!

Neki su to nazivali „prokletstvom velikog Bayerna“, Borussia Dortmund je sve imala u rukama i  trebala je osvojiti Bundesligu, ali su u zadnjem kolu ispustili šansu i prepustili je u ruke giganta iz Munchena koji je najdominantniji klub u Njemačkoj s rekordnih 32 titule.

Posljednje kolo ovogodišnje Bundeslige donijelo je istinski foto-finiš gdje je u posljednjih nekoliko minuta trofej mijenjao vlasnike, ali je na kraju stigao u ruke minhenskog Bayerna.

O tituli prvaka Njemačke su tako odlučivale minute.

Sve je u svojim rukama imala ekipa Borussije iz Dortmunda koja je pred svojim navijačima protiv Mainza imala povijesnu šansu da se domogne trofeja prvaka Njemačke, ali je istu ispustila, pošto su gosti pokvarili unaprijed planirano slavlje i poveli Bayern ka tituli.

Već u prvom poluvremenu Mainz je vodio 2-0, Borussia je u drugom poluvremenu uspjela postići dva pogotka, Raphael Guerreiro u 69. minuti i Niklas Suele u šestoj minuti dodatka za konačnih 2:2, ali to nije bilo dovoljno, no nada je tinjala u Dortmundu jer su se nadali da barem Bayern neće uzeti tri boda protiv Koelna.

A tamo je Bayern vodio od osme minute pogotkom Kingsleyja Comana, no nadu za Borussiju je pružio Dejan Ljubičić koji je u 81. minuti pogodio iz penala za 1:1 u Koelnu.

Borussia je tako sljedećih osam minuta bila prvak, sve dok u 89. minuti Jamal Musiala nije poslao loptu u mrežu za pobjedu Bayerna nad Koelnom od 1:2, te je ujedno i poslao pobjednički trofej u Muenchen.

Kako je to izgledalo možete vidjeti na LINKU

Iako je u dramatičnom raspletu zadnjeg kola Bundeslige osvojio naslov prvaka, Bayern je odmah uručio otkaze Hasanu Salihamidžiću i Oliveru Kahnu, dvojcu koji je zadnjih godina uvelike kreirao klupsku politiku.

 S druge strane, u Borussiji koja je u zadnje kolo ušla s dva boda prednosti ispred Bayerna, no nije uspjela stići do pobjede kojom bi osigurala titulu, ostaje žal jer je Sebastien Haller u 19. minuti promašio penal, obranio mu je Dahmen.

Nakon ispuštene titule prvaka, suze je pustio i trener BVB-a Edin Terzić. Nakon posljednjeg zvižduka hrvatski trener je dao i uvid u ono što se događalo u svlačionici.

“Da smo zabili penal ili ranije stigli do 2-2… Znamo da smo bili udaljeni samo utakmicu. Na kraju smo bili udaljeni samo gol. Sutra ćemo opet biti udaljeni 34 utakmice. Onda je stvar kako ćemo iskoristiti ta 34 dana.”

“Stvarno smo to željeli, cijeli grad, cijeli stadion. Mnogo smo radili da dobijemo ovu poziciju, imali smo veliku šansu. Osjećam se posr*no. Kada vidite dečke kako leže na zemlji, kada ih vidite kako sjede u svlačionici i kada vidite ovu prazninu, čini se nepravednim”, rekao je.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?