U Tomislavgradu predstavljena knjiga “Ljubav i smrt” autorice Marele Jerkić Jakovljević

Link na izvornu vijest

U organizaciji Matice hrvatske Tomislavgrad večeras je u dvorani Skupštine HBŽ-a  predstavljena zbirka pjesama “Ljubav i smrt”, mostarske autorice Marele Jerkić Jakovljević.

Moderatorica programa prof. Matea Rožanković Dilber je upoznala publiku s autoricom koja je do sada objavila 6 zbirki poezije i jednu proznu knjigu. Uz to je i afirmirana slikarica koja svoje radove objavljuje na raznim manifestacijama, monografijama i izložbama.

Predstavljačica knjige, prof. Marija Pavković Baković je istaknula autoričin snažni poetski senzibilitet i povezanost slikarskih i pjesničkih ostvaraja koji se temelje na plemenitim životnim načelima i dinamičnim motivima.

Prof. Mijo Tokić se osvrnuo na recenzije Krešimira Šege i Zdravka Kordića složivši se s pozitivnim kritikama o pjesništvu Marele Jerkić Jakovljević.

Njezine su knjige prevedene na više jezika, a zbirka koja je večeras predstavljena u Tomislavgradu prevedena je na talijanski jezik pod uredničkom palicom Giacoma Scottija.

Njezina poezija je duhovna, ljubavna, antiratna i haiku poezija.

Autorica je pročitala nekoliko svojih pjesama što je potaknulo publiku na interakciju i postavljanje pitanja.

Tomislavcity

Objava U Tomislavgradu predstavljena knjiga “Ljubav i smrt” autorice Marele Jerkić Jakovljević pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?