Vikend uz TV: Ove filmove ne bi trebali propustiti

Pred nama je još jedan vikend, a mnogi od vas zasigurno vole odmoriti uz dobar film koji će vam ujedno i uljepšati vikend.

Kako se ne bi zamarali traženjem dobrog filma, dokumentarca ili čak serije, portal Jabuka.tv će vam pokušati olakšati posao, radeći to umjesto vas.

Petak

Film

Ukradeni identitet – 23:30h NOVA TV

Dr. Martin Harris budi se u Berlinu nakon automobilske nesreće i otkriva kako ga supruga ne prepoznaje a drugi čovjek je preuzeo njegov identitet. Dok mu vlasti ne vjeruju, progone ga misteriozni ubojice i nalazi se u bijegu napušten i sam.

Pomaže mu nenadana saveznica, a on sve dublje zadire u misterij koji će ga natjerati da preispita svoj zdravi razum, identitet i koliko je zapravo daleko spreman ići kako bi otkrio istinu.

Dan poslije sutra – 22:05h RTL

Klimatolog Jack Hall (D. Quaid) na Antarktici je doživio nešto posve neočekivano: naime, cijeli se komad ledenog bloka “sam od sebe” odlomio.

Iako je tu pojavu pripisao neobičnom hiru prirode toga dijela svijeta, nije ni slutio da se zapravo radi o posvemašnjem poremećaju klime koja je zadesila Zemlju uslijed onečišćenja, nebrige, ali i povijesno-cikličkih promjena. I doista, uskoro se golema hladnoća spusti gotovo do ekvatora, okovavši cijelu sjevernu hemisferu u snijeg i led.

Gavran – Smrt iz priče – 23:55h HRT1

John Cusack u ulozi je poznatog pisca, zloglasnog začetnika literarnog detektivskog žanra, a Luke Evans tumači ulogu ambicioznog detektiva, odlučnog da zaustavi strašna ostvarenja Poeovih priča.

Subota

Film

Ponos i predrasude – 20:15h HRT1

Elizabeth Lizzy Bennet (K. Knightley) i njezine četiri sestre, Jane (R. Pike), Mary, Lydia i Kitty, žive skromno na seoskom imanju s ocem (D. Sutherland) koji sve razumije, ali se ni u što ne miješa, i majkom (B. Blethyn) koja ne razumije ništa, osim kako se boriti da što prije i što bolje uda svoje kćeri. Pri tome ne taji da je jedino najstarija, Jane, dovoljno lijepa i darovita da nađe muža, dok će s ostalima ići teže.

21 – 22:55h HRT1

Ben Campbell (Sturgess) je sramežljiv, no briljantan student M.I.T.-a koji, u manjku novca za školarinu, odgovor za svoje probleme pronalazi u kartanju.

Pozivaju ga da se pridruži grupi najtalentiranijih studenata koji svaki vikend putuju u Las Vegas, naoružani lažnim ispravama i znanjem kako okrenuti šanse na kartaškim stolovima u svoju korist. Pod vodstvom neobičnog profesora matematike i genija za statistiku Mickyja Rosa (Spacey), oni su uspjeli razviti savršeni sistem za pobjedu.

Projekt A – 20:29h HRT3

Početkom 20. stoljeća banda kineskih gusara uništi kinesku ratnu flotu. Ponosni zapovjednik flote, stari admiral (H-S. Lau), i njegovi mornari dodijeljeni su postrojbama policije.

To je za mornaricu jako loše jer se tradicionalno ne slaže s policijom, posebno s njezinim arogantnim zapovjednikom Chijem (H-S. Kwan). Mladi mornarički poručnik Dragon Ma (J. Chan) sukobljava se s Chijem. Sa svojim mornarima prolazi neugodnu policijsku obuku i nakon mnogo nevolja postaje policijski kadet.

Nedjelja

Film

Fokus – 22:35h NOVA TV

Inteligentna i napeta komedija, ali i ozbiljan film koji pokazuje što sve može desiti kada nam netko pomuti razum pa izgubimo fokus.

Tomb Raider – 20:15h NOVA TV

Norveški filmaš Roar Uthaug donosi nam novu avanturu neustrašive Lare Croft. Film je inspiriran istoimenom hit igrom iz 2013. godine i prati Laru tijekom njene prve samostalne ekspedicije.

Jurski park – 21:45h RTL

John Hammond (Richard Attenborough), ekscentrični milijarder koji je na čelu korporacije InGen, primoran je pozvati ekipu stručnjaka da ispita sigurnost Jurskog parka.

Tim stručnjaka se sastoji od paleontologa Alana Granta (Sam Neill), paleobotaničarke Ellie Sattler (Laura Dern) i matematičara, to jest kako sam sebe naziva “kaotičara”, Iana Malcolma (Jeff Goldblum).

Njima se pridružuje i sam odvjetnik koji je zatražio istragu Donald Gennaro (Martin Ferrero). No ovaj tim znanstvenika ni ne sluti o kakvom se tu parku radi. Sve dok se u jednom trenutku pred njima ne nađe živi Brahiosaur.

(www.jabuka.tv)

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?