Bošković: Kako stvari stoje, Vlada HNŽ bez SDA

Link na izvornu vijest

Kako za sada stvari stoje, sve je izvjesnije da će ovi iz DF-a podržati Vladu sa SDP-om i da ćemo u tom pravcu ići, kazao je Stjepan Bošković čelnik županijskog ogranka HDZ-a BiH u Hercegovačko-neretvanskoj županiji gostujući na RTV HB.

Istaknuo je kako je “u ovom trenutku presjek stanja takav da mi s naše strane imamo 14 zastupnika u skupštini koji će podržati Vladu HNŽ-a. Na ovom lijevom spektru je bilo 6 zastupnika i to je većina koja može formirati Vlast i to je bilo izvjesno do prije dva dana. Paralelno smo razgovarali sa SDA. SDA ima 7 zastupnika koji bi trebali njihovu vladu podržati”.

Postavili smo iste uvjete za sve. Ne iz razloga da tu sjedi 7 ministara HDZ-a ili koalicija već da nikad ne dođe do blokade izvršne vlasti u HNŽ-u i to pokušavamo iskomunicirati na način da uvijek postoji nešto zajedničko, a da se ne postavljaju stvari u nacionalnom smislu tko će biti izdajnik ako pristane na HDZ-ove uvjete, ističe Bošković.

Hoće li ovi iz DF-a podržati vladu sa SDP-om vidjet ćemo u ponedjeljak, ali kako sada stvari stoje, sve je izvjesnije da ćemo u tom pravcu ići. Svima smo dali šansu i iscrpno razgovarali i da želimo nove ljude i novu energiju iz razloga što su mnoge stvari postavljene sa strane SDA uvijek poprimale nacionalno pitanje i to je ona blokada koja je opterećivala rad vlade, kazao je, te dodao kako ”onaj tko ima većinu, imenovat će novu Vladu”.

Dotaknuo se i odustajanja Hrvatske republikanske stranke od Vlade HNŽ-a, prenosi Bljesak.info.

Razgovarali smo u tri navrata sa HRS-om i nisu ti razgovori završili bez dogovora nego je njihov politički stav da nisu spremni biti dio Vlade i na nekakav način poslana je politička poruka ‘nećemo mi spašavati SDA’, ali isto tako, možemo opet otvoriti pregovarački postupak, dodao je Bošković.

Dodajmo i to kako je s Boškovićem u emisiji gostovao i Danijel Vidović koji je, govoreći o imenima u budućoj Vladi kazao kako je izvjesno kako buduću premijerku dobro poznaje.

Išla je sa mnom u razred i sigurno je dobar izbor, ali ne bih otkrivao više, kazao je Vidović.

Tko će s HDZ-om BiH formirati novu Vladu HNŽ-a?

(www.jabuka.tv)

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?