Jedna majka: Apel za pomoć

Link na izvornu vijest

Lijep pozdrav!

Prije svega, želim probuditi svijest svih građana da su nam danas u ovom okrutnom svijetu djeca najvažnija.

Zovem se Marijana, majka sam djevojčice od tri godine, sa autizmom.

Cilj ovom mog pisanja, koje javno želim da se objavi je stoga što mojoj curici je potreban asistent u vrtiću gdje ide, s tim da sam dobila Rješenje iz centra za socijalnu skrb da djevojčica ne može boraviti u vrtiću bez asistenta.

Gospođa ministrica me uporno odbija, govoreći da nema para za takvo nešto. Danas mom djetetu, sutra vašem, i tako u krug.

Mnogi se pitaju sigurno, zašto uopće dijete ide u vrtić, zašto ga ne čuvam ja, kao majka.

Ja kao majka želim da moje dijete bude u vrtiću, gdje mu je potrebno sve ono što ja kao laik djetetu ne mogu pružiti.

Ja kao laik je ne mogu naučiti, iako se trudim.

Prije svega sve pohvale za vrtić i osoblje koje radi s mojom djevojčicom. Hvala svima koji su mi pomogli tijekom ove borbe, gdje se svaki dan susrećem da mi se vrata zatvaraju i prebacuje se loptica s jednog na drugog.

Draga ministice, mislim da su djeca svjetlo ovog grada, da djecu treba staviti na prvo mjesto. Ja kao majka nikada neću odustati, nego ću se boriti do zadnjeg atoma snage koji postoji u meni da djetetu bude dato ono što je potrebno.

Vi kao majka bi trebali znati da su nam djeca sve na svijetu, a ja bih voljela da me nikad nije zadesilo da moram pokucati na vaša vrata i moliti vas za nešto što bi mi trebali kao ministrica sami predložiti da bi se pomoglo svakom djetetu u ovom gradu i da ste nam podrška, jer znate šta prolaze majke s djecom s posebnim potrebama…

Vi se opravdavate s tim da se asistent daje samo djeci u školi, da za ostalo nema novaca. Pa ja sad pitam gdje su svi novci koji se slivaju u naš grad i županiju, da se ne može osigurati.

Pa evo prilike za to, jer ako vi Ministrice mislite da ću tako lako odustati na ovim vratima koja ste mi zatvorili, nema šanse, jer samo mi još više dajete povoda za daljnju borbu za svoje dijete.

Tužno je da kao majka moram se buditi ovako svako jutro, šta će biti s mojim djetetom. Hoće li ovako biti i kad krene u školu, da se moram moliti svaki put kad počinje nova školska godina, da dobije asistenta i sve što joj je potrebno.

Pozivam Vas da nešto dobro napravite za svu djecu, ma koje potrebe imali, jer oni će vam sutra biti zahvalni građani ovog grada…

S poštovanjem, zabrinuta mama.

Marijana

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?