U Mostaru predstavljana knjiga “Između prošlosti i budućnosti” generala Krešimira Ćosića

Link na izvornu vijest

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a pod pokroviteljstvom HNS-a BiH i supokroviteljstvom Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH u Mostaru je predstavljena knjiga “Između prošlosti i budućnosti” generala Krešimira Ćosića.

O knjizi su osim autora, generala Ćosića i predsjednika prof. dr. sc. Dragana Čovića, govorili i predsjednik Hrvatske akademije za znanost i umjetonst u BiH akademik prof.dr.sc. Mladen Bevanda i predsjednik Glavnog vijeća HZ HB prof. dr. sc. Ivo Čolak.

Knjiga “Između prošlosti i budućnosti” se sastoji od 25 poglavlja u kojima se opisuje Domovinski rat u kojemu je nemoguće postalo moguće, autor opisuje kakvu su važnu ulogu odigrali prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, ratni ministar obrane Gojko Šušak, general Janko Bobetko, te kako se razvijala hrvatsko-američka suradnja. Knjiga obiluje povijesnim dokumentima i slikovnim prizorima. Bavi se i problemima ratnih veterana, njihovim liječenjem od PTSP-a te primjenom umjetne inteligencije u liječenju duševnih bolesti. U drugom dijelu knjige prof. Ćosić traži rješenja kako ostvariti modernu državu.

Iznoseći svoje viđenje knjige „Između prošlosti i budućnosti“ predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović naglasio je važnost ovog djela, jer knjiga je autentični dokument, kompentente osobe. Istaknuo je da Hrvati trebaju biti ponosni na ovakvu knjigu jer ju je pisao znanstvenik i general HV-a.

„Uvjeren sam da na najbolji način svjedočimo tko smo, kao narod, uvijek kažem malobrojan, ali najjači narod u Bosni i Hercegovini, ponosan na našu kulturu, našu baštinu, a Krešo je to vješto ugradio u ovih 450 stranica ove knjige“, istaknuo je predsjednik Čović, te je naglasio kako se knjiga veže za arhive, dokumente i fotografije koje svjedoče događajima.

The post U Mostaru predstavljana knjiga “Između prošlosti i budućnosti” generala Krešimira Ćosića appeared first on Radiotelevizija Herceg-Bosne.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?