Bankrotirao veliki trgovački lanac: Novi vlasnik gasi polovinu radnji

Link na izvornu vijest

BEČ – Lanac trgovina namještajem Kika/Leiner bio je veliki igrač na austrijskom tržištu.

FOTO: Pixabay

Sada je međutim najavljeno zatvaranje više od polovine poslovnica, pišu njemački mediji. Novi vlasnik velikog austrijskog trgovca namještajem Kika/Leiner želi da pokrene stečajni postupak.

Kako pišu njemački mediji, investitor je najavio kako će proces restrukturiranja biti pokrenut sljedeće sedmice, prenosi biznisinfo.ba.

Preduzetnik je najavio zatvaranje 23 od ukupno 40 salona nameštaja do kraja jula i otpuštanje 1.900 od 3.900 zaposlenih.

Novi vlasnik je prošle sedmice preuzeo operativno poslovanje Kika/Leinera od Signa grupe, prenosi portal Espreso.

Iz Signa grupe je navedeno kako su došli teški tržišni i krizni uslovi za trgovinu nameštajem, ali su Kiku/Leiner opisali kao “jako dobru investiciju” za Signu.

U Nemačkoj Signa posjeduje maloprodajni lanac Galeria Karstadt Kaufhof (GKK).

Planom restrukturiranja predviđeno je zatvaranje oko trećine od poslednjih 129 poslovnica.

Mediji podsećaju da je talas bankrota pogodio maloprodaju, kako u NJemačkoj tako i u svijetu. Zatvaraju se prodavnice odjeće, lanci namještaja, kao i razne specijalizovane maloprodaje. b92

Чланак Bankrotirao veliki trgovački lanac: Novi vlasnik gasi polovinu radnji се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?