Jesmo li na početku kraja kriptovaluta?

Link na izvornu vijest

Nedavne akcije američke vlade protiv glavnih igrača u kripto industriji, kao što su Coinbase i Binance, izazvale su zabrinutost za budućnost digitalnih valuta.

Komisija za vrijednosne papire i burzu (SEC), koju vodi predsjednik Gary Gensler, bila je agresivna u pokretanju tužbi i izražavanju sumnje u trgovanje dogotalnim tokenima. To je odmah utjecalo na tržište, pri čemu su četiri od deset najjačih kriptovaluta doživjele značajan pad vrijednosti.

Coinbase se suočava s optužbama SEC-a da djeluje kao neregistrirani broker i burza. SEC tvrdi da se nekoliko tokena na platformi, uključujući Solanu (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC) i Filecoin, smatraju riskantnima. Pravni postupci protiv Coinbasea i Binancea stvorili su efekt valova, zbog čega je vodeća aplikacija za trgovanje kriptovalutama Robinhood odlučila zaustaviti trgovanje kovanicama Cardano, Polygon i Solana od 27. lipnja ndalje, prenosi Zimo.hr.

Navedene tuže tužbe i prethodne akcije SEC-a izazvale su zabrinutost oko regulatorne budućnosti i legitimnosti kripto industrije u cjelini. Provjera SEC-a dolazi u ključnom trenutku kada su kriptovalute već suočene sa skepticizmom i neizvjesnošću zbog svoje povezanosti s nezakonitim aktivnostima i potencijalnog utjecaja na tradicionalne financijske sustave.

Propast FTX-a, velike kripto platforme, raspršila je nade o retroaktivnom legitimiziranju industrije putem zakona, potencijalno nagnavši SEC da zauzme stroži stav prema kripto prijestupnicima. Stručnjaci upozoravaju da postupci SEC-a i nevoljkost Kongresa da intervenira ukazuju na problematičnu budućnost za kriptovalute u SAD-u.

Kritičari kriptovaluta tvrde da bi cilj vlasti trebao biti učiniti kripto industriju “sistemski irelevantnom”, a neki vjeruju da bi bilo bolje pustiti industriju da sama izgori, bez stvaranja novih propisa. Kako se represija SEC-a pojačava i pravne bitke razvijaju, budućnost kriptovaluta ostaje neizvjesna, što dovodi do pada vrijednosti kovanica i narušava povjerenje među ulagačima i sudionicima na tržištu, prenio je Zimo.hr.

(www.jabuka.tv)

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?