Poskok KUP 2023. okupio preko 300 natjecatelja

Link na izvornu vijest

Preko 300 natjecatelja iz 20 klubova iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine uspješno se predstavilo na u subotu održanom trećem međunarodnom natjecanju u taekwondou „Poskok KUP 2023.“ koji se održao u Posušju u sklopu Posuškog lita.

Mnoštvo djece danas se predstavilo u velikoj gradskoj športskoj dvorani u tri taekwondo discipline, sportskoj borbi, kickovima i ove godine po prvi put u formama.

„Turnir u Posušju je bio stvarno lijepo organiziran. Bilo je jako dobrih borbi. Ovo je turnir koji je predviđen za mlađu djecu s nižim pojasevima gdje stvarno mogu doći do izražaja i skupiti svoja prva iskustva na način koji nije traumatiziran jer istih su godina, sa istim pojasevima i istim sposobnostima. Sve u svemu, KUPu Posušju je super prošao“, kazao je za naš radio August Orlović ispred TKD Saveza Bosne i Hercegovine.

Čast otvaranju ovog međunarodnog sportskog događaja pripala je načelniku Anti Begiću, koji je tom prigodom rekao:

“Jučer je ovdje bilo preko 900 djece na Športskim igrama mladih, a danas je vas ovdje preko 300 natjecatelja. Mogu reći kako sam ponosan na tu činjenicu, kao i na organizaciju ovog turnira, a mi kao Općina da imamo priliku stati iza njega i pružiti mu bezrezervnu podršku. S ovog mjesta mogu mirne savjesti reći kako će sve pozitivne sportske priče i klubovi s područja našeg grada i dalje biti na vrhu liste prioriteta općinske uprave. A ovo je jedan od njih.”

TKD klub Poskok iz Posušja najuspješniji klub natjecanja

„TKD KLUB Poskok Posušje predstavljalo je šezdesetak natjecatelja. Bili su to uglavnom početnici, ali bilo je i naših iskusnijih natjecatelja. Kada smo tek počinjali s ovim turnirom, mi smo ga zamislili da bude za naše natjecatelje početnike koji ulaze u svijet natjecanja. No, ipak smo na zahtjev mnogih trenera iz drugih klubova proširili natjecanje i za starije kategorije. Turnir je završio u vremenu koje smo i planirali, bez nekih većih tehničkih poteškoća. Imali smo i medalje i pehare koji su bili unikatni s našim logom poskoka i grbom. Podijelili smo ih djeci i za sudjelovanje što im je bilo jako zanimljivo. Te medalje smo ima dali i za uspomenu. Na taj način smo i htjeli pridonijeti da pronesu ime našega Posušja po cijeloj Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini“, kazao je za naš radio trener u klubu domaćinu TKD klubu „Poskok“ Posušje Petar Boban.

Kada su u pitanju sportski rezultati TKD kluba „Poskok“ Posušje i oni su bili jako dobri. U sportskoj borbi naši članovi su osvojili 14 zlatnih medalja, 6 srebrnih i 3 brončane. U formama su uzeli 2 zlata i 3 srebra. U disciplini kick osvojili su 6 zlatnih, 7 srebrenih i 9 brončanih medalja. „Mi smo se uglavnom predstavili s mlađim natjecateljima i imali smo jako dobre rezultate, pogotovo u B kategorijama. Najveći broj natjecatelja naših je nastupio u disciplini kick. Riječ je o brzom udaranju u vreću. Naša Lea Jović je tu osvojila pehar za najbolju natjecateljicu u kicku. Također, naša Ana Galić je osvojila zlato i titulu najuspješnije natjecateljice u uzrastu limača. Kada govorimo o uspjehu svih natjecatelja u svim kategorijama i disciplinama, upravo je naš klub bio najuspješniji na ovom natjecanju“, kazao je trener Petar Boban i zahvalio se svome timu iz kluba koji su pomogli u organizaciji natjecanja, ali i općini Posušje i federalnom ministarstvu kulture i sporta.

Ekipni rezultati u sportskoj borbi, kicku i formama na 3. Poskok KUPu

U ekipnom rezultatu najuspješniji su bili u formama članovi TKD kluba Poskok iz Kočerina, drugi su bili članovi TKD kluba Poskok Posušje, a treći članovi TKD KLUBA Student iz Mostara.

U disciplini kick među dječacima najbolji su bili članovi TKD kluba Crostar iz Mostara, drugi su bili članovi TKD kluba Poskok Posušje, a treći članovi TKD kluba Taeguk iz Jajca. U ženskoj kategoriji u disciplini kick najbolje su bile članice TKD kluba Poskok Posušje, druge su bile članice TKD kluba Crostar iz Mostara, a treće su bile članice TKD kluba Imotski. Kda je pak u pitanju ukupni ekipni poredak u kickovima su najbolji bili članovi TKD kluba Poskok Posušje, drugi su bili članovi TKD kluba Crostar iz Mostara, a treći članovi TKD kluba Taeguk iz Jajca.

U disciplini sportske borbe, ekipno najuspješniji su bili članovi TKD kluba Magone iz Livna, drugi su bili članovi TKD kluba Imotski, a treći u ekipnom djelu su bili najbolji članovi TKD kluba Poskok iz Posušja.

Ekipni rezultati u kategorijama na 3. Poskok KUPu

Kada govorimo o ekipnim rezultatima u kategoriji mlađi kadeti, prvo mjesto su zauzeli  članovi TKD kluba Monter iz Splita, drugo članovi TKD kluba Taeguk iz Jajca, a treće članovi TKD kluba Poskok Posušje. Među ekipom mlađi kadeti B, najboli su bili iz TKD kluba Hvojnica i Fojnce, drugi je bio TKD kluba Poskok Iz Posušja, a treći TKD klub Crostar iz Mostara. Prvo ekipno mjesto u kategoriji kadeta je pripalo TKD klubu Magone iz Livna drugo je mjesto pripalo TKD klubu Imotski, a treće TKD klubu Zrinjski iz Mostara. u juniorskoj kategoriji prvo ekipno mjesto osvojio je TKD klub Magone iz Livna, drugo TKD klub Koryo iz Tomislavgrada, a treće mjesto TKD klub Poskok iz Posušja.

U kategoriji mlađe kadetkinje ekipno prvo mjesto osvojio je TKD klub Magone iz Livna, drugo je mjesto osvojio TKD klub Poskok Posušje, a treće TKD klub Hvojnica iz Fojnice. Ekipni poredak u mlađim kadetkinjama B je prvo mjesto TKD klub Imotski, drugo TKD klub Monter iz Splita, a treće TKD klub Poskok iz Posušja. U kategoriji kadetkinja ekipno prvo mjesto je osvojio TKD klub Imotski, drugo TKD klub Buško blato iz Tomislavgrada, a treće TKD klub Kwon Klopče iz Zenice. U kategoriji kadetkinje B prv mjesto osvojio je TKD klub Imotski, drugo mjesto je pripali TKD klubu Poskok Posušje, a treće mjesto TKD klubi Novi grad iz Sarajeva. U kategoriji juniorski prvo ekipno mjesto pripalo je TKD klubu Magone iz Livna, drugo mjesto pripalo je TKD klubu Imotski, a treće mjesto TKD klubu Poskok iz Kočerina.

Radioposusje.ba 

Objava Poskok KUP 2023. okupio preko 300 natjecatelja pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?