Koliko Porše, Boš i Mercedes plaćaju pripravnike

Link na izvornu vijest

BERLIN – Prakse igraju važnu ulogu u profesionalnom razvoju i pružaju priliku za sticanje dragocJenog iskustva u renomiranim firmama.

FOTO: Pixabay

Ali, koliko možete da zaradite kao pripravnik u Njemačkoj u firmama kao što su Porsche, Mercedes i Bosch?

Automobilska industrija jedan je od najvažnijih sektora u svijetu i svake godine privlači brojne talentovane radnike.

Pozicije su takođe vrlo tražene među zaposlenim studentima i pripravnicima koji žele da započnu svoju karijeru u toj branši.

Porsche, Mercedes i Bosch tri su poznate firme koje imaju izvrsnu reputaciju u NJemačkoj i nude željena stažiranja. Međutim, šta je s naknadama pripravnicima u tim renomiranim kompanijama?

Karijera u automobilskoj industriji

Automobilska industrija u NJemačkoj daje dobre plate u poređenju s mnogim drugim sektorima u ovoj zemlji. NJemačka ima dugu tradiciju u automobilskoj industriji i poznata je širom svijeta po visokokvalitetnim i inovativnim vozilima, piše Feniks magazin.

NJemačka automobilska industrija vodeća je u razvoju, tehnologiji i proizvodnji vozila. Ima visok nivo stručnosti i specijalističkog znanja koje je visoko cijenjeno u industriji. Kako bi privukle i zadržale te kvalifikovane radnike, firme nude atraktivne plate. Zaposleni studenti i pripravnici takođe se mogu pohvaliti nadprosječnim platama.

Plata za praksu u kompanijama Porsche, Mercedes i Bosch zavisi od raznih faktora, kao što su vrsta prakse, trajanje prakse, ili u kojem sektoru ili odeljenju obavljate praksu.

Plate između 12.500 i 24.900 evra

Što se tiče plata za pripravnike u automobilskoj industriji, prema informacijama na kununu.com, plate se kreću između 12.500 i 24.900 evra.

U Mercedes Benz grupi pripravnici su u gornjoj polovini. Prosječna godišnja bruto plata za stalno radno mesto pripravnika u Mercedes-Benz grupi iznosi 17.000 evra. Zavisno od iskustva, nivoa obrazovanja, lokacije i drugih faktora, plata može biti između 12.500 i 28.900 evra.

Prema informacijama sa specijaliziranog portala za plate – kununa, pripravnici u Porsche AG primaju nešto manje novca. U prosjeku je godišnja bruto plata pripravnika 15.800 evra.

U Boschu pripravnici zarađuju najmanje u poređenju s Mercedesom i Porscheom. Pripravnici u ovoj firmi prosječno zarađuju 15.400 evra. b92

Чланак Koliko Porše, Boš i Mercedes plaćaju pripravnike се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?