Komšić o izjavi Daria Kordića: Zločinci spremni da ponove svoje zločine u ime svojih naroda

Link na izvornu vijest

Nakon što je u javnosti objavljena snimka na kojoj Dario Kordić, odgovoran za ubojstva Bošnjaka u Ahmićima, govori kako bi ponovio sve što je uradio u ratu, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kazao je da ova njegova izjava govori o tome da sve što je do sada urađeno na eliminaciji zla nije dalo rezultat.

”Iako više nema niti JNA, niti predsjednika Srbije i Hrvatske Slobodana Milosevića i Franje Tuđmana, zatvoren je Dretelj, Heliodrom i Omarska, nema neprijateljskih vojnih jedinica na granicama BiH, a nema ih ni u BiH, gotovo sve je ostalo isto u smislu odnosa i planova. Isti planovi, iste prijetnje, iste izjave, isto ponašanje međunarodne zajednice, isti naivci u Sarajevu”, kazao je Komšić. Ističe u priopćenju za javnost da tome nije pomogao niti Washingtonski sporazum, niti Daytonski, nije pomogao Haag ni njegova tužiteljstva i sudovi jer su zločinci spremni da ponove svoje zločine u ime svojih naroda, ideja, velikodržavnih planova, u ime samog zla.

”Milioni i milioni dolara, KM, eura, potrošeni su na instaliranje ‘lažne političke korektnosti’, na nove ‘Yutele’, potrošenih na ‘kulturu zatvaranja očiju i prešučivanja istine’, s nadom da će se sve samo od sebe riješiti. Ništa nije dalo rezultata”, kaže Komšić. Napominje da bi Kordić i drugi sve uradili ponovo i vrijeme potrošili na isti način, ali i dalje ne postoji razumijevanje u čemu je zapravo suština problema.

”Sve dok ovakvi ljudi bivaju slavljeni kao rehabilitirani nacionalni heroji, ne više od samog Čovića, HDZ-a, Bradare, Vlaisavljević, nego i od ‘običnog’ puka (isto vazi za sve ostale zločince i sve ostale pučane), moramo se pomiriti s tim da je zlo među nama. Sve što je do sada urađeno na eliminaciji tog zla, nije dalo rezultat. Ili ga možda nismo ni tražili, lažući i sebe i druge”, naveo je Komšić u saopćenju.

Kordića je Haški tribunal osudio na 25 godina zatvora zbog ratnih zločina, uključujući i onaj u selu Ahmići, kada su jedinice HVO-a pod njegovom komandom ubile 116 civila, među kojima je bilo i 11 djece.

Bljesak.info

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?