Berlusconiju odaju počast i u nogometnom svijetu

Link na izvornu vijest

Nekadašnjem poduzetniku, medijskom mogulu i dugogodišnjem talijanskom državniku Silviju Berlusconiju odana je počast i u nogometnom svijetu. U AC Milan stižu brojni izrazi sućuti nakon smrti bivšeg vlasnika tog tima, koji je spasio klub od neizbježnog bankrota kada ga je kupio 1986. godine, prenosi njemačka novinska agencija DPA.

Rossoneri su osvojili osam naslova Serie A i pet europskih kupova pod Berlusconijevim predsjedanjem.

Kontroverzni biznismen kasnije je postao vlasnik Monze, koja se vratila u prvu ligu u doigravanju 2022., a još uvijek je bio aktivan u ulozi vlasnika kluba u trenutku njegove smrti.

Berlusconi je ranije ove godine bio liječen od leukemije, ali je prošli tjedan hospitaliziran. Umro je u ponedjeljak ujutro.

U objavi na Twitteru, klub Milan je napisao: “S dubokom tugom, AC Milan oplakuje smrt nezaboravnog Silvija Berlusconija i želi se obratiti njegovoj obitelji, kolegama i najdražim prijateljima kako bi podijelili našu sućut.”

Sutra ćemo sanjati nove ambicije, stvarati nove izazove i tražiti nove pobjede. One će predstavljati ono dobro, jako i istinu koja se krije u nama, u svima nama koji smo dijelili ovu avanturu, kada smo svoje živote vezali uz snove, koji se zovu Milan. Hvala, gospodine predsjedniče. Uvijek s nama.”

Berlusconi je vodio velikana Serie A od 1986. do 2017. prije nego što ga je prodao kineskoj tvrtki za upravljanje investicijama.

Ožalošćenima se riječima i izrazima sućuti, šoka i suosjećanja pridružio i Carlo Ancelotti, koji je igrao za vrijeme Berlusconijeve vladavine, a kasnije vodio nogometnu ekipu Milana.

Današnja tuga ne briše sretne trenutke provedene zajedno – napisao je Ancelotti, koji je osvojio dva naslova prvaka i dva europska kupa kao igrač na San Siru prije nego što je vodio Rossonere do naslova i dva uspjeha u Ligi prvaka kao trener.

Ostajem beskrajno zahvalan predsjedniku, a prije svega uvijek zabavnom, odanom, inteligentnom, iskrenom čovjeku koji je odigrao bitnu ulogu u mojoj avanturi, prvo kao nogometaš, a potom i kao trener. Hvala predsjedniče – naveo je Ancelotti.

Berlusconiju, koji je preuzeo kontrolu nad Monzom 2018. preko Fininvest holdinga, također je odana počast u Monzi.

Izvršni direktor Adriano Galliani i svi u AC Monzi žale zbog gubitka Silvija Berlusconija. Praznina koja nikada neće biti ispunjena, zauvijek s nama. Hvala ti na svemu, predsjedniče – objavljeno je na klupskom Twitteru.

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino također se oglasio, opisavši Berlusconija kao “vizionara” u objavi na Instagramu objavljenoj u ponedjeljak poslijepodne.

“U nogometnom smislu sve je predvidio mnogo prije drugih i zapravo postao najuspješniji predsjednik u povijesti AC Milana”, napisao je Infantino. “Nedavno je kao vlasnik Monze ispunio još jedan san, jer u snovima veličina nije bitna. Oni se mogu ostvariti i u malom mjestu. Želim ga pamtiti upravo kao osobu koja je sanjala u našem voljenom sportu i zatim te misli pretvorio u stvarnost.”

The post Berlusconiju odaju počast i u nogometnom svijetu appeared first on Radiotelevizija Herceg-Bosne.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?