Mostarski hotel Ero čeka novu Vladu HNŽ i zaduženje od 15 milijuna KM za rekonstrukciju

Link na izvornu vijest

Mostarski hotel Ero čeka novu Vladu Hercegovačko-neretvanske županije i kreditno zaduženje od 15 milijuna KM za rekonstrukciju kako bi u njega preselile županijske institucije iz prostorija Đačkog doma u Mostaru, gdje je Vlada HNŽ godinama u podstanarstvu.

Glasnogovornik Vlade HNŽ Pero Pavlović za Klix.ba kaže da su završeni svi potrebni elaborati i ishodovane sve potrebne dozvole od urbanističke do građevinske za rekonstrukciju mostarskog hotela Ero, koji je Vlada HNŽ prije pet godina kupila za smještaj institucija županijske vlade.

“Urađen je glavni projekat i sve je spremno za rekonstrukciju i prilagodnu hotela Ero za smještaj žpanijskih tijela uprave i sad je potrebno osigurati financijska sredstva. U budžetu za 2023. godinu planirano je da se osigura 15 milijuna KM kreditnih sredstava i sad se čeka da Vlada pokrene proceduru odobravanja kreditnog zaduženja kako bi se osigurala sredstva i raspisao javni poziv za izvođača radova na rekonstrukciji i prilagodni hotela Ero”, kazao je Pavlović za Klix.ba.

Ističe da je prema glavnom projektu previđeno da u nekadašnji mostarski hotel Ero presele sva uprava tijela županijske vlade, gdje će osim uredskih prostorija biti i potrebne sale za sastanke.

Pojasnio je kako prema proceduri Vlada HNŽ treba izvršiti analizu na temelju koje će se donijeti odluku o kreditnom zaduženju i definirati od koga i na koji način će se zadužiti, od Razvoje banke ili neke druge, što će biti rezultat pregovora i odluke Vlade HNŽ.

Kad će se o tome razgovarati i hoće li odluku o kreditnom zaduženju donijeti aktualna vlada ili će taj posao ostaviti svojim nasljednicima Pavlović nije mogao prejudicirati.

Međutim, s obzirom da se imenovanje nove Vlade HNŽ čeka već mjesecima i kontinuirano najavljuje, te da je rekonstrukcija mostarskog hotela zahtjevan posao, sasvim je jasno da će novu županijsku vlast dočekati podstanarstvo u prostorijama Đačkog doma, te realizacija projekta prilagodbe mostarskog hotela Ero koji čeka na obnovu već godinama.

Podsjetimo da je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije zgradu hotela Ero kupila za 11 milijuna KM od Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidskog osiguranja, a službeni potpisi o kupovini razmijenjeni su u listopadu 2018. godine.

Zgrada površine 9.565 kvadratnih metara je izgrađena 1988. godine i njena rekonstrukcija podrazumijeva radove na interijeru i eksterijeru objekta, kao i na parteru.

 

The post Mostarski hotel Ero čeka novu Vladu HNŽ i zaduženje od 15 milijuna KM za rekonstrukciju first appeared on ABCportal.info.

Objava Mostarski hotel Ero čeka novu Vladu HNŽ i zaduženje od 15 milijuna KM za rekonstrukciju pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?