Upriličena prisega vjernosti za 30 kadeta MUP-a ŽZH

Link na izvornu vijest

U Kulturnom centru u Ljubuškom danas je upriličeno svečano polaganje prisege vjernosti za trideset policijskih kadeta MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

Kadeti su prisegu položili pred članovima svojih obitelji i prijateljima, brojnim političkim dužnosnicima i policijskim službenicima.

Na samom početku pozdravio ih je ministar MUP-a Županije Zapadnohercegovačke Mladen Bebek.

„Ponosan sam na činjenicu da će od danas 30 novih policijskih službenika upotpuniti sigurnosne strukture Županije Zapadnohercegovačke, te svojim djelovanjem doprinijeti održavanju povoljne sigurnosne situacije na području Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega i Posušja. Naime, već danas po polaganju prisege, kadeti će biti raspoređeni u organizacijske jedinice Uprave policije MUP-a ŽZH. Županija Zapadnohercegovačka već godinama nosi epitet jednog od najsigurnijih prostora za život u Bosni i Hercegovini, a sinergijom iskustva starijih policijskih službenika i vještinama novih generacija cilj nam je to i zadržati. Stoga, pored kadeta koji danas polažu zakletvu, kroz nekoliko mjeseci u MUP ŽZH će doći još 63 mladih ljudi, mladih policajki i policajaca koji uskoro idu na akademiju. Po njihovom uključivanju u sustav, sa osam mlađih inspektora koji su zakletvu položili prije nešto više od mjesec dana imat ćemo 101 mladog policijskog službenika unutar sustava. Istina, u istom tom razdoblju određen broj policijskih službenika ide u zasluženu mirovinu, a ovu priliku bih iskoristio da im se zahvalim na svemu što su u proteklom razdoblju učinili i čine za sigurnost svih nas. Svjesni činjenice da se jedino dobro opremljena i obučena policija može suprotstaviti izazovima koje donosi vrijeme u kojem živimo, pored popunjavanja kadrovima konstantno radimo na opremanju i obuci policije o čemu govore i rezultati po pitanju sigurnosne situacije. Planova je mnogo i za naredno razdoblje, tu bih istakao gradnju Edukacijsko-obučnog centra koji će se  prostirat na 14.000 četvornih metara, a po svom završetku predstavljat će jedan od najmodernijih objekata za obuku policijskih službenika ove vrste u regiji. Od vas se dragi kadeti očekuje da svoj posao obavljate profesionalno, savjesno i odgovorno za što ćete u meni uvijek imati podršku. Još jednom vam čestitam i želim mnogo uspjeha u radu“, kazao je Bebek.

U ime kadeta, prisutnima se obratio Ante Vukoja koji je tijekom školovanja ponio titulu kadeta generacije.

„U ime kadeta MUP-a ŽZH i svoje osobno ime zahvaljujem se našem ministarstvu koje je izabralo baš nas za vršenje ovog plemenitog poziva. Zahvalio bih se mentorima praktične policijske obuke u našim policijskim postajama koji su nam prenijeli znanje i vodili nas kroz proces obuke, te na kraju našim obiteljima i prijateljima koji su nam bili potpora“, kazao je Vukoja.

Izgovarajući riječi prisege kadeti su se obvezali na savjesno i časno obavljanje policijskog posla. Prisegu im je čitao policijski komesar Uprave policije MUP-a ŽZH Ivan Brkić. Po polaganju prisege Brkić im je čestitao na dobivanju čina policajac. On je ovu priliku iskoristio da se zahvali „ratnoj generaciji“ policijskih službenika od kojih većina, kroz dvije godine, odlazi u mirovinu.

„Nadam se da će novi policijski službenici dostojno zamijeniti ljude koji su proteklih 30 godina branili, a nakon toga radili po pozivu, jer ovo nije posao, ovo je poziv“, kazao je Brkić.

 

PRISEGU VJERNOSTI POLOŽILI SU:

ANTONIJA BAŠIĆ

MAGDALENA TOMIĆ

ANTONIO BAŠIĆ

ANTE MATIJA ŠIMUNOVIĆ

ANDRIJA JUKIĆ

ANTE VUKOJA

ANTONIO GALIĆ

BLAŽ MARKOTIĆ

GRGO ZADRO

FILIP PRIMORAC

HRVOJE SLIŠKOVIĆ

IVAN PANDŽIĆ

IVAN ZADRO

JOSIP JUKIĆ

JOSIP MAJETIĆ

JOSIP KARAČIĆ

JOSIP MILIĆEVIĆ

JOSIP LEBO

JURE ČOLAK

JURE HRKAĆ

KARLO GALIĆ

LUKA MAJIĆ

LUKA SLIŠKOVIĆ

MARIJAN PALAC

MARIO ČALE

MATE MILIĆEVIĆ

MILE VRANČIĆ

ROBERT ŽIVKUŠIĆ

TOMISLAV VIŠTICA

VINKO JELČIĆ

Post Upriličena prisega vjernosti za 30 kadeta MUP-a ŽZH je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?