DANAS PRESUDA ZA UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ: TUŽILAŠTVO TRAŽI NAJSTROŽU KAZNU, ODBRANA SLOBODU

Link na izvornu vijest

Na teret mu se stavlja teško ubistvo počinjeno iz koristoljublja, u sticaju sa nedozvoljenim posjedovanjem oružja i municije zbog čega je Više javno tužilaštvo u Nišu zatražilo najstrožu kaznu predviđenu srbijanskim zakonodavstvom doživotni zatvor.

Džonić pak negira da je kriv a njegova odbrana traži da bude oslobođen optužbi i pušten na slobodu.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva, Džonić se tereti da je iz koristoljublja počinio teško ubistvo kako bi vratio dug od 10.000 evra koje je pozajmio kako bi kupio i renovirao kuću za jednog od sinova. On je optužen da je Đokiće kobne večeri zaustavio kada su iz Moravca krenuli kolima za Aleksinac i da ih je prijeteći pištoljem primorao da odu do mjesta zvanog “Dudin gaj” gdje ih je ubio a njihova tijela zapalio, piše Blic.

“Pasat” je odvezao u okolinu Tešice gdje je uzeo novac iz gepeka a vozilo zapalio, nakon čega se vratio skuterom u Moravac i sakrio pare u dvorištu kuće koju gradi za sina Stefana.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?