Građani BiH za mjesec dana podigli čak 86 milijuna KM kredita

Link na izvornu vijest

Prema podacima Centralne banke BiH, ukupni krediti na kraju travnja iznosili su 22,39 milijardi KM.

Od toga krediti privatnih poduzeća iznose 9,3 milijarde KM, vladinih institucija 1,8 milijardi KM, a javnih poduzeća 605 milijuna KM.

U travnju se bilježi kreditni rast od 175 milijuna KM u odnosu na ožujak.

Kod stanovništva je registrirano povećanje za 86,1 milijun KM, privatnih poduzeća za 79,5 milijuna KM, kod nefinancijskih javnih poduzeća za 5,8 milijuna KM i kod vladinih institucija za 5,5 milijuna KM.

Smanjenje kreditnog rasta je registrirano kod ostalih domaćih sektora za 2 milijuna KM.

Iz CB BiH preciziraju da je godišnja stopa rasta ukupnih kredita u travnju iznosila nominalno 975,3 milijuna KM: kod stanovništva za 604,9 milijuna KM, privatnih poduzeća za 296,8 milijuna KM, te nefinancijskih javnih poduzeća za 99,2 milijuna KM.

Smanjenje kreditnog rasta na godišnjoj razini registrirano je kod vladinih institucija za 27 milijuna KM.

Objava Građani BiH za mjesec dana podigli čak 86 milijuna KM kredita pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?