Održan „Dan otvorenih vrata” Frame Posušje

Link na izvornu vijest

U subotu 10. lipnja održan je dugoočekivani drugi po redu „Dan otvorenih vrata” Frame Posušje.

Kao i prošle godine posuški mališani od 1. do 5. razreda su imali priliku kroz pjesmu, ples i predavanja upoznati život sv. Franje i rad naše Frame.

Podijeljeni u 4 grupe kroz 3 sata imali su priliku sudjelovati na kreativnoj, glazbenoj, edukativnoj i sportskoj sekciji.

U kreativnoj sekciji djeca su iskoristila svoju maštu, te su zajedničkim snagama obojili sliku sv. Franje, a uz to su svoju kreativnost iskazali i praveći nakit od perlica, crtajući i bojajući.

Ostavljajući otiske svojih prstiju na platno, od ovog predivnog događaja kreirali su uspomenu koja će zauvijek ostati uokvirena.

Kiša nije spriječila malene da okušaju svoje vještine na sportskoj sekciji koja se održala u vjeronaučnom centru. Osim igara kao što su glazbene stolice i skok udalj, sportska sekcija bila je ispunjena plesom i pjesmom.

Na edukativnoj sekciji djeca su ponovila prijašnje znanje o sv. Franji, a naučili su i štogod novoga kako o Franji tako i o sv. Klari i o blaženom Carlu Acutisu, blaženiku u trapericama.

Na glazbenoj sekciji naučili su framinu himnu, koje će se moći prisjetiti jednog dana kada i sami postanu framaši.

Na samom kraju svi skupa su je otpjevali, podijelili svoje dojmove i pomolili se, te je time okončan ovaj veseli dan.

Za uspomenu, djeca su dobila magnete koje su ručno izradili naši vrijedni framaši u sklopu sekcije Drače.
Nadamo se da će svo stečeno znanje s ovog dana moći primijeniti na svom framaškom putu.

Zahvalni smo roditeljima na povjerenju što su nam i ove godine doveli svoje mališane koji su, kao i mi stekli nove uspomene i prijateljstva, te naravno hvala i dragom Bogu što nam je omogućio da, unatoč kiši, dječje veselje i dobrota u nas unesu sunce.

Objava Održan „Dan otvorenih vrata” Frame Posušje pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?