POČELO RUŠENJE OBJEKATA NA BUDUĆEM KRUŽNOM TOKU KOD GRAS-A

Link na izvornu vijest

U ulici Džemala Bijedića, na dionici od FIS-a do spoja sa Desetom transverzalom, u toku su završni radovi. Postavljen je završni sloj asfalta, a u narednom periodu shodno vremenskim prilikama bit će završena i signalizacija.

Radi se o projektu vrijednom 626.184 marke, od čega je Direkcija za puteve Kantona Sarajevo izdvojila 450.000 maraka, a preostali iznos Općina Novi Grad.

S druge strane, kod GRAS-a će biti izgrađen kružni tok koji će upotpuniti cjelinu sa već ranije izgrađenom saobraćajnicom u ulici Džemala Bijedića. Počelo je rušenje objekata, kao i pripremni radovi za izgradnju još jednog značajnog projekta kako za općinu tako i za kanton. Projekat izgradnje kružnog toka je rezultat zajedničke saradnje sa Općinom Novi Grad, a njegova vrijednost iznosi 1,2 miliona maraka bez PDV-a, navodi se u saopćenju Vlade Kantona Sarajevo.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?