Rusija objavila snimku zarobljenih njemačkih tenkova i američkih vozila u Ukrajini

Link na izvornu vijest

Reuters nije mogao potvrditi lokaciju ni vrijeme snimanja snimke.

Rusko ministarstvo obrane tvrdi da je snimka snimljena na bojišnici u Zaporižju na jugu Ukrajine, jednom od područja na kojem ukrajinske snage provode protuofenzivu.

Na snimci se vide dva njemačka tenka Leopard i dva oštećena američka vozila Bradley, po snimci objavljenoj na profilu ministarstva na Telegramu.

U kratkom objašnjenju uz snimku, ministarstvo navodi da su zarobljena vozila “naši trofeji” i da se na snimci vide vojnici iz vojne skupine Vostok (Istok) kako provjeravaju opremu.

Navodi se da motori nekih vozila i dalje rade jer su ih ukrajinske posade brzo napustile. Reuters to nije mogao potvrditi. 

Ukrajina je u ponedjeljak objavila da su njezine snage osvojile niz sela duž stotinjak kilometara duge bojišnice na jugoistoku zemlje od početka dugo očekivane protuofenzive prošli tjedan. 

Po nepotvrđenim izvješćima ruskih vojnih blogera, ruske snage možda su ponovno zauzele dio teritorija koji su zadnjih dana izgubile.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?