Kraljević zaustavio raspodjelu prihoda od cestarina do izrade metodologije

Link na izvornu vijest

upravni-kraljevic

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UO UIO) Bosne i Hercegovine održao je danas u Sarajevu 5. redovnu sjednicu na kojoj nisu usvojene odluke o privremenoj raspodjeli prihoda od cestarina u ukupnom iznosu od oko 218 milijuna KM.

Protiv donošenja ovih odluka glasovao je ministar financija FBiH Toni Kraljević koji je istaknuo kako je potrebno pričekati izradu metodologije o konačnoj raspodjeli prihoda od cestarine.

Prema predloženim odlukama, raspodjelu ukupno 217.962.162,60 KM trebala je izvršiti Uprava za neizravno oporezivanje prema postocima iz Odluke o privremenoj raspodjeli prihoda od cestarine za izgradnju autocesta i izgradnju i rekonstrukciju autocesta. Ostale ceste, tako da bi Federacija BiH dobila 128.597.675,93 KM, Republika Srpska 85.005.243,41 KM i Brčko Distrikt 4.359.243,25 KM. Na današnjoj sjednici prestao je mandat predsjedavajućem Upravnog odbora UNO Zoranu Tegeltiji, koji više ne obnaša dužnost ministra financija i trezora Bosne i Hercegovine.

Objava Kraljević zaustavio raspodjelu prihoda od cestarina do izrade metodologije pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?