Ljubuški ovog vikenda postaje epicentar za sve vinoljupce

Link na izvornu vijest

Na dane 16. i 17. lipnja Ljubuški postaje najatraktivnija destinacija u regiji sa bogatim programom i epicentar za sve vinoljupce.

Petak 16. lipnja je rezerviran za FAM Trip po Hercegovini gdje će novinari i bloggeri imati priliku posjetiti dvije vinarije i upoznati se prirodnim i kulturnim ljepotama Hercegovine, a od 15:00-18:00h u Domu sv. Ante na Humcu u sklopu Trnjak festa biti će organizirane stručna predavanja (ulaz na sva predavanja je besplatan) na sljedeće teme:

  • Klonska Selekcija i gospodarska evaluacija Trnjka – Dr.sc. Željko Andabaka
  • Podrijetlo vinove loze s posebnim osvrtom na Trnjak – dr.sc. Goran Zdunić
  • Pregled ampelografskih i tehničko-tehnološki istraživanja sorte Trnjak – dipl.agr.polj. Marijo Leko
  • Osvrt na Trnjak u Hercegovini – dr.sc.Tihomir Prusina
  • Trnjak Umjetnik na vinskoj sceni – mr-agr. Marina Vranješ

Isti dan za sve koji unaprijed rezerviraju održati će se Masterclass na kojem će se kušati 8 monosortnih vina od sorte Trnjak iz Dalmatinske Zagore i Hercegovine, a sve pod stručnim vodstvom Daniela Čečavca, DipWSET WA, sa početkom u 18:00h.

Na Trnjak Festu predstavit će se 24 vinarije iz BiH i Hrvatske

Subota 17. lipnja je rezervirana za FAM Trip za novinare i bloggere po Dalmatinskoj Zagori uz obilazak dvije vinarije i prirodne ljepote Dalmatinske Zagore.

U Subotu 17.lipnja od 18:00h za sve posjetitelje kreće službeni dio Trnjak Fest-a na lokaciji Lapidarij franjevačkog samostana na Humcu, sa sljedećim programom:

  • Pozdrav domaćina
  • Zahvala izlagačima, sponzorima i partnerima
  • Imenovanje ambasadora Trnjka
  • Službeno otvaranje festivala

Cijena ulaznice za posjetitelje iznosi 50KM.

U cjeni je uključeno: korištenje festivalske čaše, konzumiranje svih vina, prirodne vode Lede i hercegovačkih delicija.

Uživajte u vrhunskoj glazbi i vinu od sorte Trnjak, koje će prezentirati 24 vinarije iz BiH i Hrvatske.

Dobrodošli u Ljubuški!

Više informacija na www.trnjakfest.com.

Trnjak Fest u Ljubuškom okuplja lokalne vinare iz Hercegovine i Dalmatinske zagore

(www.jabuka.tv | Foto: Taste Atlas)

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?